News_Image_0

25.11.2022

Повик за креирање на Буџет за 2023 година

Прочитај повеќе>
News_Image_1

25.11.2022

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Закажана е 16 (шеснаесеттата) редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_2

23.11.2022

Интерен оглас 01/2022

Прочитај повеќе>
News_Image_3

23.11.2022

Потпишан договорот за изградба на нов водовод во Калково

Прочитај повеќе>
News_Image_4

09.11.2022

Најава за реконструкција на училиштето во Пирава со подршка на САД

Прочитај повеќе>
News_Image_5

08.11.2022

Доделени општинските признанија и наградата „6 ноември“ за 2022 година

Прочитај повеќе>
News_Image_6

26.10.2022

Започна реконструкција на улицата „Лазар Колишевски“ кај Здравствениот дом во Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_7

26.10.2022

Ученици од Трбовље во посета на Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_8

25.10.2022

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Закажана е 15 (петнаесеттата) редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_9

25.10.2022

Меѓународна награда GLOBAL LOCAL за Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_10

19.10.2022

ПОВИК до граѓански организации за доставување на годишни програми за 2023 година

Прочитај повеќе>
News_Image_11

17.10.2022

Одржана „Валандовска ракијада 2022“

Прочитај повеќе>
News_Image_12

05.10.2022

Потпишан е договор за регулација на суводолица во Горна Мала Јосифово

Прочитај повеќе>
News_Image_13

05.10.2022

Потпишан е меморандум за соработка меѓу Општина Валандово и Правна клиника при Правниот факултет од Штип

Прочитај повеќе>
News_Image_14

04.10.2022

Претставници од Клубот за младински прашања и политики при Собранието на РСМ и од ИДУЕП во работна посета на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_15

30.09.2022

Одржан работен состанок помеѓу Општина Валандово и Фондацијата „Фридрих Еберт“ (Friedrich-Ebert-Stiftung) – ФЕС

Прочитај повеќе>
News_Image_16

29.09.2022

Објавен е Конкурсот по повод празникот на општина Валандово „6 ноември“ за 2022 година

Прочитај повеќе>
News_Image_17

26.09.2022

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Закажана е 14 (четиринаесеттата) редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_18

23.09.2022

Најава за одржување на „Валандовска ракијада“ 2022 година

Прочитај повеќе>
News_Image_19

22.09.2022

Европската недела на спортот одбележана во Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_20

14.09.2022

Јавен повик за еднократна помош на лица со попреченост

Прочитај повеќе>
News_Image_21

14.09.2022

Реконструкција на ООУ „Страшо Пинџур“ Јосифово во енергетски ефикасен објект

Прочитај повеќе>
News_Image_22

14.09.2022

Најава на нова инфраструктура во Пирава

Прочитај повеќе>
News_Image_23

02.09.2022

Младинска размена во Валандово - нови можности за соработка

Прочитај повеќе>
News_Image_24

02.09.2022

Започна изградбата на нова улица во Јосифово

Прочитај повеќе>
News_Image_25

01.09.2022

1 септември - почеток на учебната година

Прочитај повеќе>
News_Image_26

01.09.2022

Младите лидери од САД ги искусија убавините и знаменитостите на Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_27

31.08.2022

Млади лидери од САД во посета на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_28

31.08.2022

Најава за јубилеј 30 години „ХИД БАХ ШЕН ФЕСТ“

Прочитај повеќе>
News_Image_29

19.08.2022

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Закажана е 13 (тринаесеттата) редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_30

18.08.2022

Честит 18 август - Денот на Армијата на Република Северна Македонија

Прочитај повеќе>
News_Image_31

17.08.2022

Викторија Петрушева - првенец на генерацијата 2018-2022 при СОУ „Гоце Делчев“ Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_32

17.08.2022

Средба на градоначалникот Перо Костадинов со авторката на делото „Доживеј го сонот“ Магдалена Јованова од Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_33

17.08.2022

Општина Валандово прва меѓу општините по активна транспарентност

Прочитај повеќе>
News_Image_34

12.08.2022

Еднократна помош за лицата со попреченост

Прочитај повеќе>
News_Image_35

12.08.2022

12 август - Меѓународен ден на младите

Прочитај повеќе>
News_Image_36

12.08.2022

Кампања за поттикнување на волонтерството и спречување на шумските пожари преку проектот „Прекугранична соработка во справување со шумски пожари“

Прочитај повеќе>
News_Image_37

12.08.2022

Втора ларвицидна дезинсекција против комарци во Југоисточниот регион

Прочитај повеќе>
News_Image_38

12.08.2022

Започнува санација и оградување на фудбалското игралиште во Јосифово

Прочитај повеќе>
News_Image_39

11.08.2022

Започната е постапка за изработка на два детални урбанистички планови и плански развој на градот Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_40

01.08.2022

Информации околу начинот на пријавување на штети причинети од невремето кое зафати дел од територијата на општина Валандово на 28.07.2022 година

Прочитај повеќе>
News_Image_41

28.07.2022

Започнаа градежните активности за изградба на нова улица во Балинци

Прочитај повеќе>
News_Image_42

27.07.2022

Во тек е повикот за доделување на субвенција за семејства кои имаат запишано прваче во општинските основни училишта во Валандово за учебната 2022/2023 година

Прочитај повеќе>
News_Image_43

26.07.2022

Механизам за жалби и поплаки за Проектот за поврзување на локални патишта финансиран преку Светска Банка

Прочитај повеќе>
News_Image_44

25.07.2022

Одложено второто прскање против возрасни комарци поради неповолни временски услови (дополнето со термини)

Прочитај повеќе>
News_Image_45

20.07.2022

Второ прскање против возрасни комарци на територијата на југоисточниот регион

Прочитај повеќе>
News_Image_46

20.07.2022

Повик за аплицирање за еднократна помош за запишано прваче во основните училишта во општина Валандово за учебната 2022/2023 година

Прочитај повеќе>
News_Image_47

18.07.2022

Нови инвестиции во енергетска ефикасност на училиштата во општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_48

14.07.2022

Најава за изградба на нова улица во Јосифово

Прочитај повеќе>
News_Image_49

13.07.2022

Јавен повик за избор на изработувач на детален урбанистички план (ДУП) блок 7.2

Прочитај повеќе>
News_Image_50

13.07.2022

Јавен повик за избор на изработувач на детален урбанистички план (ДУП) блок 3.1

Прочитај повеќе>
News_Image_51

11.07.2022

Прием на најдобрите ученици од основните општински училишта

Прочитај повеќе>
News_Image_52

11.07.2022

Прва ларвицидна дезинсекција против комарци во Југоисточниот регион

Прочитај повеќе>
News_Image_53

11.07.2022

Започнува изградбата на инклузивно игралиште во Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_54

07.07.2022

Следните денови започнува изградбата на нова улица во Балинци и инфраструктурно поврзување на централниот дел од населеното место со Горна мала

Прочитај повеќе>
News_Image_55

07.07.2022

Потпишана Декларација за женско претприемништво за вклучување во националната иницијатива за развој и поддршка на жените во претприемништвото

Прочитај повеќе>
News_Image_56

04.07.2022

Прием на учесниците од меѓународната ликовна колонија во Валандово за 2022 година

Прочитај повеќе>
News_Image_57

30.06.2022

Посета по повод денот на збратимената општина Лазаревац

Прочитај повеќе>
News_Image_58

23.06.2022

Одржана 12 седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_59

21.06.2022

Прво прскање против возрасни комарци на територијата на југоисточниот регион

Прочитај повеќе>
News_Image_60

17.06.2022

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Закажана е 12 (дванаесеттата) редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_61

09.06.2022

Јавен повик до невработени лица за вклучување во програмата Општинско-корисна работа 2022/2023

Прочитај повеќе>
News_Image_62

08.06.2022

ФОЛК ФЕСТ Валандово 2022

Прочитај повеќе>
News_Image_63

26.05.2022

Отворен ден на СОУ „Гоце Делчев“ Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_64

26.05.2022

Одржана прес конференцијата по повод 35 години Јубилеј на Фолк Фест Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_65

26.05.2022

Одбележан патронатот на ООУ „Јосип Броз Тито“ Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_66

25.05.2022

Државниот советник Трајан Димковски во работна посета на општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_67

25.05.2022

Продолжуваат активностите на локалитетот „Стакина чешма“ во Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_68

25.05.2022

Репроцена на имот во општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_69

25.05.2022

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Закажана е 11 (единаесеттата) редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_70

13.05.2022

Во завршна фаза се градежните активности во Пирава

Прочитај повеќе>
News_Image_71

12.05.2022

Честитка по повод 12 мај - Меѓународен ден на медицинските сестри

Прочитај повеќе>
News_Image_72

09.05.2022

Најава на 35 јубилејно издание на Фолк Фест - Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_73

09.05.2022

Заврши овогодинешното издание на фестивалот на пролетни веселби „Хид Бах Шен Фест“

Прочитај повеќе>
News_Image_74

06.05.2022

Реализирана еко акцијата ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД во општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_75

06.05.2022

29 меѓународен фестивал на пролетни веселби

Прочитај повеќе>
News_Image_76

05.05.2022

Честит 5 мај - Денот на македонскиот јазик

Прочитај повеќе>
News_Image_77

05.05.2022

29 издание на фестивалот на пролетни веселби „Хид Бах Шен Фест“

Прочитај повеќе>
News_Image_78

04.05.2022

Започнува постапка за нова улица во село Балинци

Прочитај повеќе>
News_Image_79

27.04.2022

Најава на акција „Генералка Викенд“ во Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_80

27.04.2022

Одбележување 50 години постоење на ЗЕЛС

Прочитај повеќе>
News_Image_81

21.04.2022

Потпишан е меморандум за соработка меѓу Општина Валандово и Универзитетот за туризам и менаџмент

Прочитај повеќе>
News_Image_82

21.04.2022

Одржана 10 редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_83

21.04.2022

Потпишан договор за изградба на инклузивно игралиште во Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_84

18.04.2022

18 април - Меѓународен ден на споменици и локалитети

Прочитај повеќе>
News_Image_85

18.04.2022

Кампања за подигање на свеста за згрижување на деца и промовирање на националната стратегија за деинституционализација

Прочитај повеќе>
News_Image_86

18.04.2022

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Закажана е 10 (десеттата) редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_87

15.04.2022

Отворена е изложбата на слики на Анита Огњановска во Дом на културата „25 мај“ во Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_88

14.04.2022

Зголемени капацитети на водоснабдување во Брајковци

Прочитај повеќе>
News_Image_89

13.04.2022

Амбасадорката на Швајцарија во работна посета на Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_90

13.04.2022

Започнува организирано собирање на отпад во населените места Казанодл и Калково

Прочитај повеќе>
News_Image_91

11.04.2022

Соопштение за ставање на јавен увид на јавноста на урбанистички проект вон опфат на урбанистички план

Прочитај повеќе>
News_Image_92

06.04.2022

Продолжуваат градежните активности во Пирава

Прочитај повеќе>
News_Image_93

06.04.2022

Соопштение за ставање на јавен увид на јавноста на урбанистички проект вон опфат на урбанистички план

Прочитај повеќе>
News_Image_94

05.04.2022

ЈП „Комунален сервис“ започна со поставувањето на корпи за џебен отпад на повеќе локации

Прочитај повеќе>
News_Image_95

04.04.2022

Ученици од средото училиште „Сцилајнац“ Р. Србија во посета на Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_96

01.04.2022

Еко акција - засадување дрвца и разеленување на јавни површини во Јосифово

Прочитај повеќе>
News_Image_97

01.04.2022

Честитка по повод 1 април - Денот на шегата

Прочитај повеќе>
News_Image_98

30.03.2022

Донесен е генералниот урбанистички план за град Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_99

30.03.2022

Претседателот Стево Пендаровски во посета на Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_100

29.03.2022

Набавени нови садови за собирање на отпад

Прочитај повеќе>
News_Image_101

29.03.2022

Во завршна фаза е изградбата на канализационен систем во Раброво

Прочитај повеќе>
News_Image_102

23.03.2022

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Закажана е 9 (деветтата) редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_103

22.03.2022

Избрани се песните кои ќе се пеат на „Фолк Фест“ – Валандово 2022 година

Прочитај повеќе>
News_Image_104

22.03.2022

Одржана дебата по повод 21 март - Меѓународниот ден на лицата со Даунов синдром

Прочитај повеќе>
News_Image_105

22.03.2022

Во Валандово се одржа работна средба за унапредување на соработката на младите помеѓу Северна Македонија и Грција

Прочитај повеќе>
News_Image_106

17.03.2022

Амбасадорката на Република Хрватска, H.E. Нивес Тигањ, во работна посета на Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_107

17.03.2022

Честит 17 март - Ден на крводарителството

Прочитај повеќе>
News_Image_108

16.03.2022

Се одржа „Бизнис Форум 2022“ во Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_109

16.03.2022

Соопштение за ставање на јавен увид на јавноста на урбанистички проект вон опфат на урбанистички план

Прочитај повеќе>
News_Image_110

16.03.2022

Во Валандово вчера се одржа регионалниот настан „Унапредување на средното стручно образование“ во организација на МОН и Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_111

14.03.2022

Општина Валандово започнува со редовна репроцена на имотот

Прочитај повеќе>
News_Image_112

10.03.2022

Ученици и наставници од Португалија, Шпанија, Полска, Италија и Турција во посета на општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_113

10.03.2022

Општина Валандово објавува јавен повик за давање на идејно решение за сценографија на ФОЛК ФЕСТ Валандово 2022 година

Прочитај повеќе>
News_Image_114

07.03.2022

Најава за одржување на Бизнис Форум во Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_115

04.03.2022

ДГ „Калинка“ Валандово и СОУ „Гоце Делчев“ Валандово се успешни примери за важноста на евроинтегративниот процес на државата

Прочитај повеќе>
News_Image_116

04.03.2022

Вицепремиерот за европски прашања, Бојан Маричиќ, во посета на општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_117

28.02.2022

Меѓународен ден на ретки болести

Прочитај повеќе>
News_Image_118

28.02.2022

Одржана 8 седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_119

25.02.2022

Градоначалникот на општина Валандово, Перо Костадинов, гостуваше во емисијата Студио 10 на Телевизија 24

Прочитај повеќе>
News_Image_120

24.02.2022

Соопштение до јавност во врска објавен текст во медиуми за Фолк Фест Валандово 2022

Прочитај повеќе>
News_Image_121

24.02.2022

Потпишан меморандум за соработка со Здружение ИСЧЕКОР - ОПШТЕСТВО ЗА СИТЕ

Прочитај повеќе>
News_Image_122

24.02.2022

Дадена согласност за урбанистичките планови за селата Брајковци и Грчиште

Прочитај повеќе>
News_Image_123

22.02.2022

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Закажана е 8 (осмата) редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_124

14.02.2022

Последен поздрав: Денес на 87 годишна возраст почина Костадин Кајдамов

Прочитај повеќе>
News_Image_125

14.02.2022

Градоначалникот на општина Валандово упати честитка по повод празникот на лозарите Свети Трифун

Прочитај повеќе>
News_Image_126

10.02.2022

Започна исплатата на еднократната парична помош за семејства со прваче во општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_127

10.02.2022

Општина Валандово објавува продолжен меѓународен конкурс за 35 издание на „Фолк Фест Валандово 2022“

Прочитај повеќе>
News_Image_128

08.02.2022

Промоција на прирачник: „Дигитална трансформација кон е-општини“

Прочитај повеќе>
News_Image_129

08.02.2022

Потпишан меморандум за соработка помеѓу Општина Валандово и Фондацијата Отворено Општество - Македонија

Прочитај повеќе>
News_Image_130

07.02.2022

Започна исплатата на средства за надомест на штети од елементарни непогоди

Прочитај повеќе>
News_Image_131

07.02.2022

Обезбедени дополнителни средства за изградба на водоводот во Калково

Прочитај повеќе>
News_Image_132

01.02.2022

Преку Erasmus+ проекти градиме нови пријателства и се поврзуваме

Прочитај повеќе>
News_Image_133

01.02.2022

Привршуваат градежните активности на новата детска градинка

Прочитај повеќе>
News_Image_134

28.01.2022

Одржана седмата седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_135

25.01.2022

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Закажана е 7 (седмата) редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_136

21.01.2022

Одобрени средства за надомест на штети од елементарни непогоди во општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_137

20.01.2022

Одбележан православниот христијански празник Богојавление - ВОДИЦИ

Прочитај повеќе>
News_Image_138

18.01.2022

Општина Валандово најавува нова мерка за поддршка на граѓаните

Прочитај повеќе>
News_Image_139

10.01.2022

На 07.01.2022 се одржа традиционалниот Божиќен настан во Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_140

05.01.2022

Божиќен концерт во Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_141

05.01.2022

Општина Валандово објавува Повик за поднесување на понуди за набавка на контејнери, канти и корпи за собирање на отпад

Прочитај повеќе>
News_Image_142

04.01.2022

Добиени неповратни грант средства за реализација на проект за набавка на садови за собирање на отпад во општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_143

04.01.2022

Објавен е јавен оглас за избор на директор на ЈП „Комунален сервис“ - Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_144

03.01.2022

Започна аплицирањето за еднократна помош за запишани ученици во прво одделение во основните училишта во општина Валандово за учебната 2021/2022 година

Прочитај повеќе>
News_Image_145

03.01.2022

Новогодишно обраќање на градоначалникот на општина Валандово Перо Костадинов

Прочитај повеќе>
News_Image_146

30.12.2021

Учениците и вработените од ООУ „Јосип Броз Тито“ - Валандово го организираа „School Bazaar 2021“

Прочитај повеќе>
News_Image_147

29.12.2021

Изработен Предлог Буџетот за 2022 година

Прочитај повеќе>
News_Image_148

28.12.2021

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Закажана е 6 (шестата) редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_149

27.12.2021

Потпишан договорот за уредување на туристичката патека до Исар - Кула

Прочитај повеќе>
News_Image_150

27.12.2021

Одржан јубилејниот хуманитарен концерт на КУД „Гоце Делчев“ Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_151

24.12.2021

Привршуваат градежните активности на новата детска градинка во Јосифово

Прочитај повеќе>
News_Image_152

24.12.2021

Градоначалникот на Валандово, Перо Костадинов, избран за потпретседател на ЗЕЛС

Прочитај повеќе>
News_Image_153

21.12.2021

Амбасадорката на САД Н.Е. Кејт Мари Брнз на крајот од работната посета на нашата општина го посети археолошкиот локалитет „Исар“ - Марвинци

Прочитај повеќе>
News_Image_154

21.12.2021

Амбасадорката на САД во Северна Македонија Н.Е. Кејт Мари Брнз ги посети СОУ „Гоце Делчев“ - Валандово и инфо центарот „Спојувалка“

Прочитај повеќе>
News_Image_155

21.12.2021

Во официјална посета на општина Валандово беше Амбасадорката на САД во Северна Македонија H.E. Кејт Мари Брнз

Прочитај повеќе>
News_Image_156

17.12.2021

Соопштение за организирање на јавна дебата за Проектот за енергетска ефикасност во јавниот сектор

Прочитај повеќе>
News_Image_157

15.12.2021

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Закажана е 5 (петтата) редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_158

14.12.2021

Продолжува изградбата на канализационен систем во Раброво

Прочитај повеќе>
News_Image_159

14.12.2021

Во наредниот период ќе се гради фитнес парк во Пирава

Прочитај повеќе>
News_Image_160

13.12.2021

На 24.12.2021 (петок) КУД „Гоце Делчев“ Валандово ќе одржи Јубилеен хуманитарен концерт во Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_161

06.12.2021

За денес во Валандово е закажана инфо-сесија со млади, образовни институции и НВО секторот за претставување на работата на RYCO, ОБСЕ и Агенцијата за млади и спорт

Прочитај повеќе>
News_Image_162

24.11.2021

Општина Валандово објавува Јавен оглас за доброволно пријавување во партиципативно тело за урбанистичко планирање

Прочитај повеќе>
News_Image_163

24.11.2021

Пилот проект за селектирање на отпад во Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_164

23.11.2021

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Закажана е 4 (четвртата) редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_165

18.11.2021

Општина Валандово ги повикува сите граѓани да учествуваат во креирањето на буџетот за 2022 година

Прочитај повеќе>
News_Image_166

11.11.2021

Годишен концерт на „Распеани Валандовчани“ во чест на Јанко Узунов

Прочитај повеќе>
News_Image_167

08.11.2021

Велосипедска тура и планинарење како активности во склоп на празнувањето на Денот на општината

Прочитај повеќе>
News_Image_168

08.11.2021

Доделини наградата и признанијата по повод Денот на општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_169

08.11.2021

Се одржа традиционалната „Валандовска ракијада“

Прочитај повеќе>
News_Image_170

08.11.2021

Одбележан 6 ноември - Денот на општината

Прочитај повеќе>
News_Image_171

05.11.2021

Советот на Општина Валандово ги изгласа добитниците на наградата и признанијата по повод празникот на општината

Прочитај повеќе>
News_Image_172

05.11.2021

Во центарот на Валандово се поставува просторно скулптурна инсталација во форма на калинка

Прочитај повеќе>
News_Image_173

03.11.2021

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Закажана е 2 редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_174

03.11.2021

Започна изградбата на уште една улица во Дедели

Прочитај повеќе>
News_Image_175

02.11.2021

ЗСК Југоисток организира велосипедска дружба по повод празникот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_176

02.11.2021

На 6 ноември ќе се одржи традиционалната „Валандовска Ракијада“ 2021

Прочитај повеќе>
News_Image_177

01.11.2021

Одржана конститутивната седница на новиот Совет на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_178

29.10.2021

Општина Валандово на врвот по веб транспарентност

Прочитај повеќе>
News_Image_179

27.10.2021

Закажана е конститутивната седница на новоизбраниот Совет на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_180

25.10.2021

ОИК Валандово го објавува Заклучокот за резултатите од Локални избори 2021 година

Прочитај повеќе>
News_Image_181

04.10.2021

Објавен конкурс за доделување на наградата „6-ти Ноември“ и годишно признание на Советот на Општина Валандово по повод празникот на општината

Прочитај повеќе>
News_Image_182

28.09.2021

Во Валандово се одржа европскиот настан „Race for the cure“

Прочитај повеќе>
News_Image_183

22.09.2021

Со возење велосипеди се одбележа Светскиот ден без автомобили

Прочитај повеќе>
News_Image_184

22.09.2021

Министерката за образование и наука, Мила Царовска, во посета на СОУ „Гоце Делчев“ Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_185

20.09.2021

Известување: Закажана е 51 редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_186

20.09.2021

Викендов се одржа Младински фестивал „Experiencing Cooperation“ во Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_187

14.09.2021

Изработена е виртуелна прошетка на археолошкиот локалитет „Исар“ кај Марвинци

Прочитај повеќе>
News_Image_188

13.09.2021

Се одржа првата - конститутивна седница на Локалното собрание на млади на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_189

10.09.2021

Јавен повик за пријавување на членови во Локален младински совет на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_190

01.09.2021

Учениците во општина Валандово од денес повторно се меѓу училишните клупи

Прочитај повеќе>
News_Image_191

25.08.2021

Сотир Собралиев - гордост за заедницата и пример кој инспирира

Прочитај повеќе>
News_Image_192

24.08.2021

Известување: Закажана е 50 редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_193

23.08.2021

Избрани учениците на генерација во СОУ „Гоце Делчев“ - Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_194

16.08.2021

Општина Валандово прва по активна транспарентност во државата

Прочитај повеќе>
News_Image_195

09.08.2021

Со грант од МОН ќе се реконструира училиштето во Пирава

Прочитај повеќе>
News_Image_196

06.08.2021

Во тек е постапка за изградба на нови улици во Дедели

Прочитај повеќе>
News_Image_197

06.08.2021

Започнати се активности за решавање на проблемот со водоснабдување во Брајковци

Прочитај повеќе>
News_Image_198

05.08.2021

Одржана 49 редовна седница на Советот на општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_199

05.08.2021

Објавен е Јавен повик за ангажирање на евидентирани невработени лица за вклучување во Програмата Општинско-корисна работа 2021/2022 за општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_200

05.08.2021

Закажана е 49 редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_201

29.07.2021

Трето прскање против возрасни комарци по земјен пат во општините во Југоисточниот плански регион

Прочитај повеќе>
News_Image_202

29.07.2021

Промовирана монографијата на Костадин Танчев - Динка во Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_203

29.07.2021

Иницијативниот одбор објавува Јавен повик за Локално собрание на млади (ЛСМ) на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_204

28.07.2021

Деновиве се одржува ликовната колонија „Валандово 2021“

Прочитај повеќе>
News_Image_205

28.07.2021

Во тек е одржувањето на ликовната колонија „Валандово 2021“

Прочитај повеќе>
News_Image_206

28.07.2021

Градоначалникот Перо Костадинов ја најави изградбата на улицата „Цветан Димов“ која води до месните гробишта во Пирава

Прочитај повеќе>
News_Image_207

27.07.2021

Градоначалникот Перо Костадинов ги посети младите категории на ФК Победа Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_208

20.07.2021

Јавен конкурс за ангажирање на реонски попишувачи и реонски инструктори за Попис 2021 кој треба да се реализира во месец септември

Прочитај повеќе>
News_Image_209

15.07.2021

Продолжуваат градежните активности на новата детска градинка во Јосифово

Прочитај повеќе>
News_Image_210

14.07.2021

Редовно обележување на хоризонталната патна сигнализација во градот Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_211

09.07.2021

Се објавува Јавен повик за формирање на Иницијативен одбор за конституирање на Локално собрание на млади на општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_212

09.07.2021

Градоначалникот на Општина Валандово објавува Јавен оглас број 02/2021 за вработување на неопределено работно време

Прочитај повеќе>
News_Image_213

07.07.2021

Избрани учениците на генерација во основните училишта во општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_214

06.07.2021

Нови урбани тротоарски површини во Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_215

05.07.2021

Јавен повик за мапирање на самохрани родители во општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_216

05.07.2021

Продолжува изградбата на нова патна инфраструктура низ населените места во општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_217

05.07.2021

Второ прскање против возрасни комарци по земјен пат во општините во Југоисточниот плански регион

Прочитај повеќе>
News_Image_218

30.06.2021

Одржана работна сесија за локалната самоуправа и новите предизвици во Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_219

30.06.2021

Градоначалникот Перо Костадинов заедно со градоначалничката на општина Трбовље, Јасна Габриќ ја посетија компанијата ДПТУ „Наматекс“ во Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_220

30.06.2021

Делегацијата на општина Трбовље во посета на ТППЕ Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_221

30.06.2021

Градоначалничката на општина Трбовље, Јасна Габриќ, во официјална посета на општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_222

30.06.2021

Јавен повик за изразување на интерес за обезбедување на услугата образовна асистенција за учебната 2021/2022 година

Прочитај повеќе>
News_Image_223

25.06.2021

Градоначалникот на Општина Валандово објавува Јавен оглас број 01/2021 за вработување на неопределено работно време

Прочитај повеќе>
News_Image_224

23.06.2021

Одржана е 48 седница на Советото на општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_225

23.06.2021

Продолжуваат градежните активности во ООУ „Јосип Броз Тито“ Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_226

15.06.2021

Потпишан договор за изградба на канализација во Раброво

Прочитај повеќе>
News_Image_227

11.06.2021

Прво прскање против возрасни комарци по земјен пат во општините во Југоисточниот плански регион

Прочитај повеќе>
News_Image_228

11.06.2021

Посета на Дневен центар Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_229

11.06.2021

Дигиталната апликација „мЗаедница“ достапна за граѓаните на општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_230

11.06.2021

Среќен распуст ученици

Прочитај повеќе>
News_Image_231

11.06.2021

Поетска вечер во Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_232

07.06.2021

Одложено првото прскање против возрасни комарци во општините во Југоисточниот регион

Прочитај повеќе>
News_Image_233

07.06.2021

Повик до угостители и добавувачи на храна и пијалоци за доставување на понуди до Општина Валандово за потреба за обуки на наставници

Прочитај повеќе>
News_Image_234

03.06.2021

Општина Валандово во топ пет најтранспарентни институции во државата

Прочитај повеќе>
News_Image_235

03.06.2021

Го одбележуваме 3 јуни - Светскиот ден на велосипедот

Прочитај повеќе>
News_Image_236

02.06.2021

Нови можности и перспективи преку соработка со ЕУ

Прочитај повеќе>
News_Image_237

02.06.2021

Прво прскање против возрасни комарци по земјен пат во општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_238

01.06.2021

СОУ „Гоце Делчев“ - Валандово со две нови струки во новата учебна година

Прочитај повеќе>
News_Image_239

01.06.2021

Одржана 47 редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_240

26.05.2021

Валандово дел од меѓународната кампања на ФИБА

Прочитај повеќе>
News_Image_241

25.05.2021

ООУ „Јосип Броз Тито“ го слави својот патронен празник

Прочитај повеќе>
News_Image_242

20.05.2021

Нова индустриска зона и дополнителни инвестиции во постојните индустриски зони во Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_243

20.05.2021

Честит Ден на пожарникарите

Прочитај повеќе>
News_Image_244

20.05.2021

Интензивно се работи на нова патна инфраструктура во општината

Прочитај повеќе>
News_Image_245

19.05.2021

Започна обновувањето на детскиот парк во центарот на Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_246

17.05.2021

Увид во изградбата на новата детска градинка во Јосифово

Прочитај повеќе>
News_Image_247

12.05.2021

Ден на медицинските сестри

Прочитај повеќе>
News_Image_248

12.05.2021

Второ прскање против ларвициди по земјен пат во општините во Југоисточниот регион

Прочитај повеќе>
News_Image_249

05.05.2021

Градоначалникот го честиташе Денот на македонската азбука и македонскиот јазик

Прочитај повеќе>
News_Image_250

04.05.2021

Одбележан патрониот празник во СОУ „Гоце Делчев“ - Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_251

04.05.2021

Во знак на сеќавање на загинатите српски војници, се положи свежо цвеќе на Спомен-костурницата во Удово

Прочитај повеќе>
News_Image_252

27.04.2021

Општина Валандово назначи службеник за млади

Прочитај повеќе>
News_Image_253

27.04.2021

Активно се работи на локализирање, оградување и воведување на чуварска служба на градската депонија во Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_254

23.04.2021

Градоначалникот заедно со ученици од ООУ „Јосип Броз Тито“ - Валандово присуствуваше на час по Граѓанско образование на тема „Волонтерство“

Прочитај повеќе>
News_Image_255

23.04.2021

Работен состанок помеѓу градоначалниците и министерката за образование и наука

Прочитај повеќе>
News_Image_256

23.04.2021

Учениците од ПУ во Башибос и дечињата од ДГ „Калинка“ Валандово заедно со градоначалникот на општината го одбележаа денот на планетата Земја

Прочитај повеќе>
News_Image_257

21.04.2021

Општина Валандово објавува повик за пријава на причинети штети поради оштетување од слана

Прочитај повеќе>
News_Image_258

21.04.2021

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Закажана е 46 (четириесет и шесттата) редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_259

20.04.2021

Дел од учениците во четврто одделение од ООУ "Јосип Броз Тито" - Валандово одржаа заеднички час со градоначалникот на општината на тема „Општина“

Прочитај повеќе>
News_Image_260

19.04.2021

Започнува локализирање, оградување и воведување чуварска служба на градската депонија во Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_261

19.04.2021

Во централниот дел на Јосифово се засадија 60 висококвалитетни дрворедни садници

Прочитај повеќе>
News_Image_262

16.04.2021

Работен состанок на градоначалникот на Општина Валандово со Заменик претседателот на Владата Љупчо Николовски

Прочитај повеќе>
News_Image_263

15.04.2021

Системот за наводнување „Јужен Вардар“ во завршна фаза

Прочитај повеќе>
News_Image_264

15.04.2021

Започнува третирањето против ларвицидни и возрасни комарци во општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_265

14.04.2021

Започнуваат активности за формирање на нови зелени и урбани површини низ општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_266

12.04.2021

Работна посета на пратеничката Драгица Ѓавочанова на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_267

12.04.2021

Повик за поднесување на понуди за набавка на механизација за подобрување на комуналните услуги во Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_268

09.04.2021

Потпишан договорот за набавка на нова механизација за потребите на ЈП „Комунален сервис“ - Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_269

08.04.2021

Во тек се градежни активности во Јосифово

Прочитај повеќе>
News_Image_270

08.04.2021

Започна постапката за изградба на нови улици во Брајковци

Прочитај повеќе>
News_Image_271

05.04.2021

Продолжува изградбата на нова инфраструктура во општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_272

01.04.2021

Акивности за заштита на археолошката и културолошката вредност и посебност на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_273

01.04.2021

Преглед на капитални зафати во ООУ „Јосип Броз Тито“ - Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_274

01.04.2021

Започнува изградбата на новата детска градинка во Јосифово

Прочитај повеќе>
News_Image_275

26.03.2021

Во тек се градежни активности на улицата „Моша Пијаде“, која води до центарот на Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_276

25.03.2021

Започнаа градежните активности за изградба на улици во Јосифово

Прочитај повеќе>
News_Image_277

25.03.2021

Во наредниот период следува замена на старите со нови детски играчки во паркот „Пеонија“ во Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_278

24.03.2021

Повик од министерството за транспорт и врски за одржување на јавна расправа/видео консултација за документот План за управување со животната средина и социјалните аспекти (ПУЖССА) за изградба на улици во Јосифово и Балинци

Прочитај повеќе>
News_Image_279

22.03.2021

Денес во 15 часот ќе се одржи 45 редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_280

19.03.2021

Остварен работен состанок помеѓу Општина Валандово, УНДП, Центар за вработување - Валандово и тимот за проектот Општинско-корисна работа

Прочитај повеќе>
News_Image_281

18.03.2021

Продолжува инфестирањето во современа инфраструктура и изградба на улици во Чалакли

Прочитај повеќе>
News_Image_282

18.03.2021

СОУ „Гоце Делчев“ - Валандово со предлог план за две нови струки од следната учебна година

Прочитај повеќе>
News_Image_283

18.03.2021

Директорот на АФПЗРР, Никица Бачовски во работна посета на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_284

03.03.2021

Државниот завод за статистика објавува дополнителен Конкурс за попишувачи за реонот на општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_285

26.02.2021

Во тек се активности од практичната настава во СОУ „Гоце Делчев“ - Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_286

24.02.2021

Министерката за труд и социјална политика во работна посета на општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_287

24.02.2021

Државниот завод за статистика објавува јавен конкурс за ангажирање на реонски попишувачи и реонски инструктори за територијата на општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_288

23.02.2021

Работна посета на Директорот на Управата за развој и унапредување на образованието на заедниците во општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_289

19.02.2021

Во Богданци се одржа работна средба на тема „Унапредување на средното стручно образование“

Прочитај повеќе>
News_Image_290

19.02.2021

ОО Црвен крст Струмица објавува Конкурс за бесплатна обука за негуватели за помош на стари лица и лица со попреченост

Прочитај повеќе>
News_Image_291

19.02.2021

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион објави Kонкурс за ангажирање на еден проектен координатор

Прочитај повеќе>
News_Image_292

19.02.2021

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Закажана е 44 (четириесет и четвртата) редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_293

16.02.2021

Директорот на Агенцијата за енергетика, Дарио Николовски, во работна посета на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_294

15.02.2021

Акција за чистење на снегот од старна на службите

Прочитај повеќе>
News_Image_295

12.02.2021

Градоначалникот во посета на СОУ „Гоце Делчев“ каде се одвиваат низа активности

Прочитај повеќе>
News_Image_296

10.02.2021

Одржан работен состанок со ОО Црвен крст Валандово и ОО Црвен крст Струмица

Прочитај повеќе>
News_Image_297

09.02.2021

Општина Валандово објавува интерен оглас за унапредување на административен службеник во администрацијата на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_298

03.02.2021

Извршени и планирани реконструкции на училишен објект во Пирава

Прочитај повеќе>
News_Image_299

02.02.2021

Во тек се градежни активности и нова инфраструктура во населено место Чалакли

Прочитај повеќе>
News_Image_300

26.01.2021

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Закажана е 43 (четириесет и третата) редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_301

22.01.2021

Продолжуваат градежните активности во Пирава

Прочитај повеќе>
News_Image_302

21.01.2021

Потпишан договор за реализација на Проектот за модернизација и енергетска ефикасност на јавното осветлување во општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_303

18.01.2021

Известување за организирање на јавна презентација за реализирање на проектот "Набавка на механизација за подобрување на комуналните услуги во општина Валандово"

Прочитај повеќе>
News_Image_304

13.01.2021

Обезбедени средства за изградба на канализација во населено место Раброво

Прочитај повеќе>
News_Image_305

12.01.2021

Започнува организирано собирање на отпад во населените места Башибос и Кочули

Прочитај повеќе>
News_Image_306

12.01.2021

Мобилен тим за помош и поддршка на стари лица опслужува граѓани во општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_307

12.01.2021

Работна посета на министерот за транспорт и врски

Прочитај повеќе>
News_Image_308

30.11.2020

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Закажана е 41 (четириесет и првата) редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_309

11.11.2020

Повик до граѓаните на општина Валандово за учество во креирање на Буџетот за 2021 година

Прочитај повеќе>
News_Image_310

04.11.2020

Програма за одбележување на Денот на општината "6 Ноември"

Прочитај повеќе>
News_Image_311

30.10.2020

Се одржа дигитален настан помеѓу младите од Инфо центарот "Спојувалка" во Валандово и Амбасадорката на САД

Прочитај повеќе>
News_Image_312

30.10.2020

Во тек се градежни активности за реконструкција на дел од улицата "Моша Пијаде" во Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_313

30.10.2020

Започнаа градежните активности за реконструкција на четири улици во Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_314

27.10.2020

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Закажана е 40 (четириесеттата) редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_315

21.10.2020

Повик до здруженија на граѓани и невладини организации од Општина Валандово за доставување на програми на активности за 2021 година

Прочитај повеќе>
News_Image_316

16.10.2020

Објава за продажба на движна ствар во сопственост на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_317

08.10.2020

Поради зголемениот број на заразени пациенти од Covid-19 повторно заседаваше Општинскиот Кризен Штаб на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_318

30.09.2020

Општина Валандово распишува КОНКУРС за доделување на наградата "6-ти Ноември" и годишно признание на Советот на Општина Валандово по повод празникот на општината

Прочитај повеќе>
News_Image_319

29.09.2020

Објава за продажба на движна ствар во сопственост на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_320

28.09.2020

Во Валандово за прв пат одржан настанот „Напред розово“

Прочитај повеќе>
News_Image_321

28.09.2020

Закажано четвртото прскање против возрасни комарци по земјен пат во општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_322

25.09.2020

Одржана презентација и јавна расправа по Нацрт Извештајот за проектот за нов експресен пат Струмица - Валандово - спој со А1

Прочитај повеќе>
News_Image_323

25.09.2020

Одржана вонредна седница на Општинскиот кризен штаб поради влошената епидемиолошка слика во општината

Прочитај повеќе>
News_Image_324

24.09.2020

Министерството за животна средина и просторно планирање на РСМ објавува Објава во дневен весник на Барање за издавање на дозвола за користење на подземна вода

Прочитај повеќе>
News_Image_325

21.09.2020

Повик за јавна консултација на Нацрт Извештајот за стратегиска оцена на животна средина за проект за инфраструктура за “Изградба на експресен пат Струмица – Валандово – спој со А1”

Прочитај повеќе>
News_Image_326

18.09.2020

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Закажана е 39 (триесет и деветта) редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_327

18.09.2020

Повик од Електрани на Северна Македонија (ЕСМ) за поднесување на јавна поплака

Прочитај повеќе>
News_Image_328

03.09.2020

Јапонската амбасадорка во посета на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_329

24.08.2020

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Закажана е 38 (триесет и осмата) редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_330

20.08.2020

Општина Валандово објавува ЈАВЕН ПОВИК до евидентираните невработени лица за учество во Програмата Општинско - корисна работа

Прочитај повеќе>
News_Image_331

14.08.2020

Трето прскање против возрасни комарци по земјен пат на територијата на Југоисточниот плански регион

Прочитај повеќе>
News_Image_332

12.08.2020

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Закажана е 37 (триесет и седмата) редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_333

20.07.2020

Второ прскање против возрасни комарци по земјан пат на територијата на Југоисточен плански регион

Прочитај повеќе>
News_Image_334

22.06.2020

Закажано е првото прскање против возрасни комарци на територијата на општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_335

19.06.2020

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Закажана е 36 (триесет и шестата) редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_336

29.05.2020

Мила Царовска во увид на инвестициските активности во трафостаницата во Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_337

26.05.2020

Одбележан патрониот празник на ООУ Јосип Броз - Тито

Прочитај повеќе>
News_Image_338

21.05.2020

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Закажана е 35 (триесет и петтата) редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_339

29.04.2020

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Закажана е 34 (триесет и четвртата) редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_340

08.04.2020

ПРИЈАВА за online работа и достава на продукти од маркети, аптеки, достава на храна од ресторани и такси превоз на територијата на општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_341

07.04.2020

Известување за ново работно време на Општинската администрација во Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_342

01.04.2020

Соопштение: Одложен е Фолк Фест Валандово 2020 година

Прочитај повеќе>
News_Image_343

24.03.2020

Мерки и препораки за заштита и превенција од коронавирус COVID-19

Прочитај повеќе>
News_Image_344

16.03.2020

Општина Валандово формираше мобилен тим за помош поради новонастанатата ситуација со COVID-19 (коронавирус)

Прочитај повеќе>
News_Image_345

11.03.2020

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Закажана е 33 (триесет и третата) редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_346

11.03.2020

Во тек е реконструкција на тротоарите на Булевар Првомајска

Прочитај повеќе>
News_Image_347

02.03.2020

Увид во градежните работи на проектите "Валандовска патека од природа до култура" и "Евалуација на мерки за енергетска ефикасност"

Прочитај повеќе>
News_Image_348

02.03.2020

Министерот за локална самоуправа во посета на Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_349

02.03.2020

Потпишан Меморандум за разбирање во процесот на имплементација на „Проектот за поврзување на локални патишта"

Прочитај повеќе>
News_Image_350

25.02.2020

Амбасадорката на Швајцарија во посета на Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_351

21.02.2020

Нови урбани простори во Пирава

Прочитај повеќе>
News_Image_352

12.02.2020

Градежни активности околу зградата кај бензинската пумпа во Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_353

11.02.2020

Тампонирање на пат до Кочулски Водопади

Прочитај повеќе>
News_Image_354

11.02.2020

Санација на кровната конструкција на културниот дом во Собри

Прочитај повеќе>
News_Image_355

11.02.2020

Градежни активности во тек Јосифово

Прочитај повеќе>
News_Image_356

07.02.2020

Интерен оглас

Прочитај повеќе>
News_Image_357

05.02.2020

31-ва редовна седница на Советот на општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_358

15.01.2020

Информативен ден за користење на нови методи во земјоделието

Прочитај повеќе>
News_Image_359

13.01.2020

ЈАВЕН ОГЛАС БРОЈ 1/2020 за вработување на неопределено работно време во Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_360

10.01.2020

ЈАВЕН КОНКУРС за избор на директори на Фестивалот на новосоздадени македонски песни „ФОЛК ФЕСТ“ Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_361

12.12.2019

29-та редовна седница на Советот на општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_362

04.11.2019

27 седница на Советот на општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_363

29.10.2019

Стратегиска оценка на влијанието врз животната средина ГУП-Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_364

29.10.2019

ПОВИК

Прочитај повеќе>
News_Image_365

07.10.2019

Конкурс за доделување на наградата “6-ти Ноември“ и годишни признанија на Советот на општина Валандово по повод празникот на општината

Прочитај повеќе>
News_Image_366

15.08.2019

Вонредна седница на Советот на општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_367

12.08.2019

Информација за одржување на јавна расправа

Прочитај повеќе>
News_Image_368

30.07.2019

Започнаа градежните работи на детската градинка "Калинка" - Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_369

16.07.2019

Ќе се спроведе второто авио-третирање против комарци во општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_370

12.07.2019

Се подобрува вертикалната сообраќајна сигнализација во општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_371

12.07.2019

Општина Валандово потпиша меморандум за соработка со Институтот за добро управување и евро-атлантски перспективи

Прочитај повеќе>
News_Image_372

12.07.2019

Започнува имплементацијата на проектот "Свеста за своето Валандово"

Прочитај повеќе>
News_Image_373

03.07.2019

23-та седница на Советот на општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_374

02.07.2019

Започнува реконструкцијата на детската градинка “Калинка“ во Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_375

02.07.2019

Проектот "Јужновардарска долина"

Прочитај повеќе>
News_Image_376

02.07.2019

Заврши првата фаза од уредувањето на индустриската зона во Јосифово

Прочитај повеќе>
News_Image_377

02.07.2019

Валандовска патека од природа до култура

Прочитај повеќе>
News_Image_378

02.07.2019

Асфалтирање на улица во населено место Марвинци

Прочитај повеќе>
News_Image_379

02.07.2019

Ќе се гради пат и мост за поврзување на населено место Горно Маало, Јосифово со регионален пат Р-1105

Прочитај повеќе>
News_Image_380

12.06.2019

Проект “Свеста за своето Валандово“

Прочитај повеќе>
News_Image_381

23.05.2019

Прес конференција за “Фолк-Фест“ Валандово 2019

Прочитај повеќе>
News_Image_382

17.05.2019

Пуштени се во продажба картите за овогодинешниот Фолк-Фест Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_383

17.05.2019

Матурска парада во Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_384

16.05.2019

17-ти Регионални средби на музика и песни

Прочитај повеќе>
News_Image_385

16.05.2019

Општина Валандово ќе обезбеди енергетско ефикасно улично осветлување

Прочитај повеќе>
News_Image_386

16.05.2019

Објавен е тендерот за субвенционирана Зелена Нафта за земјоделците

Прочитај повеќе>
News_Image_387

16.05.2019

Прес конференција за ФОЛК-ФЕСТ Валандово 2019

Прочитај повеќе>
News_Image_388

13.05.2019

Изработка на проект за изградба на систем за одведување и прочистување на отпадни води

Прочитај повеќе>
News_Image_389

10.05.2019

Одбележан 9-ти Мај – Денот на победата над фашизмот

Прочитај повеќе>
News_Image_390

03.05.2019

Општински атлетски крос 2019

Прочитај повеќе>
News_Image_391

03.05.2019

Во тек е уредување на дел од централното градско подрачје на градот Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_392

03.05.2019

22-ра седница на Советот на општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_393

11.04.2019

Градоначалникот на Општина Валандово, Перо Костадинов одржа работен состанок со .....

Прочитај повеќе>
News_Image_394

11.04.2019

Јавна презентација на Предлог урбанистичкиот план за градот Валандово.

Прочитај повеќе>
News_Image_395

29.03.2019

Променето е постоечкото застарено неонско осветлување во градот Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_396

29.03.2019

Привршуваат градежните активности на индустриската зона во Јосифово

Прочитај повеќе>
News_Image_397

26.03.2019

Јавна презентација и јавна анкета по предлог урбанистички планови за населените места Балинци и Пирава

Прочитај повеќе>
News_Image_398

19.03.2019

21-ва седница на Советот на општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_399

13.03.2019

ПРИМЕНИ КОМПОЗИЦИИ ОД СТРАНА НА СЕЛЕКЦИОНАТА КОМИСИЈА “ФОЛК ФЕСТ ВАЛАНДОВО 2019“

Прочитај повеќе>
News_Image_400

12.03.2019

Потпишан е договорот за изведувач за Програмата за......

Прочитај повеќе>
News_Image_401

06.03.2019

Во тек е поставување на нов систем за осветлување на градскиот булевар "Првомајска".

Прочитај повеќе>
News_Image_402

12.02.2019

19-та седница на Советот на општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_403

22.01.2019

Инструментот за претпристапна помош на Европската унија за рурален развој - ИПАРД 2014 - 2019

Прочитај повеќе>
News_Image_404

21.01.2019

Забрзано се работи на изградбата на новото училиште во село Казандол

Прочитај повеќе>
News_Image_405

15.01.2019

Потпишан меморандум за соработка помеѓу ЈОУДГ „Калинка“ и ...

Прочитај повеќе>
News_Image_406

23.05.2018

Започнато е одбележување и фарбање на хоризонталната...

Прочитај повеќе>
News_Image_407

22.05.2018

Годишната програма за изградба и реконструкција на локални патишта...

Прочитај повеќе>

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Е-ИНФОРМАТОР