Во општина Валандово, една од најразвиените стопански гранки претставува земјоделието. Населението претежно се занимава со производство на раноградинарски и полјоделски култури. Во голема мера се застапени лозарството и овоштарството, особено со одгледување на специфични култури кои ги има само во овој крај, како што се: калинката, смоквата и јапонското јаболко.

 

Во општината успешно работи фирмата „Визба“ Валандово која врши преработка на полупроизводи и готови производи од грозје. Во склоп на „Визба“ има и „Ладилник“ ,,Оранжерии,,Валандово во кои се одгледуваат раноградинарски производи (краставици и домати).

Постојат и погони за конзервирање на овошје и зеленчук.

Сточарството е застапено во голема мера во селските средини како индивидуално сточарство, а има и погон за производство на млеко и млечни производи – Млекара „Вардарец“ с.Удово.

Во последната деценија во општината најголем замав зема текстилната индустрија, по лонг системот. Во општината опстојуваат 10 конфекции, во кој е вработена претежно женска работна сила.

?

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Е-ИНФОРМАТОР

Rolex Replica www.rolexgrade.me rolex replica watches
Baume & Mercier Replica Blancpain Replica Replica Breguet Watches breitling replica Breitling Avenger Replica Replica Watches Richard Mille Replica Watches Rolex Replica Watches Rolex Air King Replica Watches Rolex Cellini Replica Watches Rolex Submariner Replica Watches www.bestclonewatch.com