News_Image_0

30.11.2020

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Закажана е 41 (четириесет и првата) редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_1

11.11.2020

Повик до граѓаните на општина Валандово за учество во креирање на Буџетот за 2021 година

Прочитај повеќе>
News_Image_2

04.11.2020

Програма за одбележување на Денот на општината "6 Ноември"

Прочитај повеќе>
News_Image_3

30.10.2020

Се одржа дигитален настан помеѓу младите од Инфо центарот "Спојувалка" во Валандово и Амбасадорката на САД

Прочитај повеќе>
News_Image_4

30.10.2020

Во тек се градежни активности за реконструкција на дел од улицата "Моша Пијаде" во Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_5

30.10.2020

Започнаа градежните активности за реконструкција на четири улици во Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_6

27.10.2020

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Закажана е 40 (четириесеттата) редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_7

21.10.2020

Повик до здруженија на граѓани и невладини организации од Општина Валандово за доставување на програми на активности за 2021 година

Прочитај повеќе>
News_Image_8

16.10.2020

Објава за продажба на движна ствар во сопственост на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_9

08.10.2020

Поради зголемениот број на заразени пациенти од Covid-19 повторно заседаваше Општинскиот Кризен Штаб на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_10

30.09.2020

Општина Валандово распишува КОНКУРС за доделување на наградата "6-ти Ноември" и годишно признание на Советот на Општина Валандово по повод празникот на општината

Прочитај повеќе>
News_Image_11

29.09.2020

Објава за продажба на движна ствар во сопственост на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_12

28.09.2020

Во Валандово за прв пат одржан настанот „Напред розово“

Прочитај повеќе>
News_Image_13

28.09.2020

Закажано четвртото прскање против возрасни комарци по земјен пат во општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_14

25.09.2020

Одржана презентација и јавна расправа по Нацрт Извештајот за проектот за нов експресен пат Струмица - Валандово - спој со А1

Прочитај повеќе>
News_Image_15

25.09.2020

Одржана вонредна седница на Општинскиот кризен штаб поради влошената епидемиолошка слика во општината

Прочитај повеќе>
News_Image_16

24.09.2020

Министерството за животна средина и просторно планирање на РСМ објавува Објава во дневен весник на Барање за издавање на дозвола за користење на подземна вода

Прочитај повеќе>
News_Image_17

21.09.2020

Повик за јавна консултација на Нацрт Извештајот за стратегиска оцена на животна средина за проект за инфраструктура за “Изградба на експресен пат Струмица – Валандово – спој со А1”

Прочитај повеќе>
News_Image_18

18.09.2020

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Закажана е 39 (триесет и деветта) редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_19

18.09.2020

Повик од Електрани на Северна Македонија (ЕСМ) за поднесување на јавна поплака

Прочитај повеќе>
News_Image_20

03.09.2020

Јапонската амбасадорка во посета на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_21

24.08.2020

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Закажана е 38 (триесет и осмата) редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_22

20.08.2020

Општина Валандово објавува ЈАВЕН ПОВИК до евидентираните невработени лица за учество во Програмата Општинско - корисна работа

Прочитај повеќе>
News_Image_23

14.08.2020

Трето прскање против возрасни комарци по земјен пат на територијата на Југоисточниот плански регион

Прочитај повеќе>
News_Image_24

12.08.2020

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Закажана е 37 (триесет и седмата) редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_25

20.07.2020

Второ прскање против возрасни комарци по земјан пат на територијата на Југоисточен плански регион

Прочитај повеќе>
News_Image_26

22.06.2020

Закажано е првото прскање против возрасни комарци на територијата на општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_27

19.06.2020

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Закажана е 36 (триесет и шестата) редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_28

29.05.2020

Мила Царовска во увид на инвестициските активности во трафостаницата во Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_29

26.05.2020

Одбележан патрониот празник на ООУ Јосип Броз - Тито

Прочитај повеќе>
News_Image_30

21.05.2020

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Закажана е 35 (триесет и петтата) редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_31

29.04.2020

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Закажана е 34 (триесет и четвртата) редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_32

08.04.2020

ПРИЈАВА за online работа и достава на продукти од маркети, аптеки, достава на храна од ресторани и такси превоз на територијата на општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_33

07.04.2020

Известување за ново работно време на Општинската администрација во Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_34

01.04.2020

Соопштение: Одложен е Фолк Фест Валандово 2020 година

Прочитај повеќе>
News_Image_35

24.03.2020

Мерки и препораки за заштита и превенција од коронавирус COVID-19

Прочитај повеќе>
News_Image_36

16.03.2020

Општина Валандово формираше мобилен тим за помош поради новонастанатата ситуација со COVID-19 (коронавирус)

Прочитај повеќе>
News_Image_37

11.03.2020

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Закажана е 33 (триесет и третата) редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_38

11.03.2020

Во тек е реконструкција на тротоарите на Булевар Првомајска

Прочитај повеќе>
News_Image_39

02.03.2020

Увид во градежните работи на проектите "Валандовска патека од природа до култура" и "Евалуација на мерки за енергетска ефикасност"

Прочитај повеќе>
News_Image_40

02.03.2020

Министерот за локална самоуправа во посета на Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_41

02.03.2020

Потпишан Меморандум за разбирање во процесот на имплементација на „Проектот за поврзување на локални патишта"

Прочитај повеќе>
News_Image_42

25.02.2020

Амбасадорката на Швајцарија во посета на Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_43

21.02.2020

Нови урбани простори во Пирава

Прочитај повеќе>
News_Image_44

12.02.2020

Градежни активности околу зградата кај бензинската пумпа во Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_45

11.02.2020

Тампонирање на пат до Кочулски Водопади

Прочитај повеќе>
News_Image_46

11.02.2020

Санација на кровната конструкција на културниот дом во Собри

Прочитај повеќе>
News_Image_47

11.02.2020

Градежни активности во тек Јосифово

Прочитај повеќе>
News_Image_48

07.02.2020

Интерен оглас

Прочитај повеќе>
News_Image_49

05.02.2020

31-ва редовна седница на Советот на општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_50

15.01.2020

Информативен ден за користење на нови методи во земјоделието

Прочитај повеќе>
News_Image_51

13.01.2020

ЈАВЕН ОГЛАС БРОЈ 1/2020 за вработување на неопределено работно време во Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_52

10.01.2020

ЈАВЕН КОНКУРС за избор на директори на Фестивалот на новосоздадени македонски песни „ФОЛК ФЕСТ“ Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_53

12.12.2019

29-та редовна седница на Советот на општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_54

04.11.2019

27 седница на Советот на општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_55

29.10.2019

Стратегиска оценка на влијанието врз животната средина ГУП-Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_56

29.10.2019

ПОВИК

Прочитај повеќе>
News_Image_57

07.10.2019

Конкурс за доделување на наградата “6-ти Ноември“ и годишни признанија на Советот на општина Валандово по повод празникот на општината

Прочитај повеќе>
News_Image_58

15.08.2019

Вонредна седница на Советот на општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_59

12.08.2019

Информација за одржување на јавна расправа

Прочитај повеќе>
News_Image_60

30.07.2019

Започнаа градежните работи на детската градинка "Калинка" - Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_61

16.07.2019

Ќе се спроведе второто авио-третирање против комарци во општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_62

12.07.2019

Се подобрува вертикалната сообраќајна сигнализација во општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_63

12.07.2019

Општина Валандово потпиша меморандум за соработка со Институтот за добро управување и евро-атлантски перспективи

Прочитај повеќе>
News_Image_64

12.07.2019

Започнува имплементацијата на проектот "Свеста за своето Валандово"

Прочитај повеќе>
News_Image_65

03.07.2019

23-та седница на Советот на општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_66

02.07.2019

Започнува реконструкцијата на детската градинка “Калинка“ во Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_67

02.07.2019

Проектот "Јужновардарска долина"

Прочитај повеќе>
News_Image_68

02.07.2019

Заврши првата фаза од уредувањето на индустриската зона во Јосифово

Прочитај повеќе>
News_Image_69

02.07.2019

Валандовска патека од природа до култура

Прочитај повеќе>
News_Image_70

02.07.2019

Асфалтирање на улица во населено место Марвинци

Прочитај повеќе>
News_Image_71

02.07.2019

Ќе се гради пат и мост за поврзување на населено место Горно Маало, Јосифово со регионален пат Р-1105

Прочитај повеќе>
News_Image_72

12.06.2019

Проект “Свеста за своето Валандово“

Прочитај повеќе>
News_Image_73

23.05.2019

Прес конференција за “Фолк-Фест“ Валандово 2019

Прочитај повеќе>
News_Image_74

17.05.2019

Пуштени се во продажба картите за овогодинешниот Фолк-Фест Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_75

17.05.2019

Матурска парада во Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_76

16.05.2019

17-ти Регионални средби на музика и песни

Прочитај повеќе>
News_Image_77

16.05.2019

Општина Валандово ќе обезбеди енергетско ефикасно улично осветлување

Прочитај повеќе>
News_Image_78

16.05.2019

Објавен е тендерот за субвенционирана Зелена Нафта за земјоделците

Прочитај повеќе>
News_Image_79

16.05.2019

Прес конференција за ФОЛК-ФЕСТ Валандово 2019

Прочитај повеќе>
News_Image_80

13.05.2019

Изработка на проект за изградба на систем за одведување и прочистување на отпадни води

Прочитај повеќе>
News_Image_81

10.05.2019

Одбележан 9-ти Мај – Денот на победата над фашизмот

Прочитај повеќе>
News_Image_82

03.05.2019

Општински атлетски крос 2019

Прочитај повеќе>
News_Image_83

03.05.2019

Во тек е уредување на дел од централното градско подрачје на градот Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_84

03.05.2019

22-ра седница на Советот на општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_85

11.04.2019

Градоначалникот на Општина Валандово, Перо Костадинов одржа работен состанок со .....

Прочитај повеќе>
News_Image_86

11.04.2019

Јавна презентација на Предлог урбанистичкиот план за градот Валандово.

Прочитај повеќе>
News_Image_87

29.03.2019

Променето е постоечкото застарено неонско осветлување во градот Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_88

29.03.2019

Привршуваат градежните активности на индустриската зона во Јосифово

Прочитај повеќе>
News_Image_89

26.03.2019

Јавна презентација и јавна анкета по предлог урбанистички планови за населените места Балинци и Пирава

Прочитај повеќе>
News_Image_90

19.03.2019

21-ва седница на Советот на општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_91

13.03.2019

ПРИМЕНИ КОМПОЗИЦИИ ОД СТРАНА НА СЕЛЕКЦИОНАТА КОМИСИЈА “ФОЛК ФЕСТ ВАЛАНДОВО 2019“

Прочитај повеќе>
News_Image_92

12.03.2019

Потпишан е договорот за изведувач за Програмата за......

Прочитај повеќе>
News_Image_93

06.03.2019

Во тек е поставување на нов систем за осветлување на градскиот булевар "Првомајска".

Прочитај повеќе>
News_Image_94

12.02.2019

19-та седница на Советот на општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_95

22.01.2019

Инструментот за претпристапна помош на Европската унија за рурален развој - ИПАРД 2014 - 2019

Прочитај повеќе>
News_Image_96

21.01.2019

Забрзано се работи на изградбата на новото училиште во село Казандол

Прочитај повеќе>
News_Image_97

15.01.2019

Потпишан меморандум за соработка помеѓу ЈОУДГ „Калинка“ и ...

Прочитај повеќе>
News_Image_98

23.05.2018

Започнато е одбележување и фарбање на хоризонталната...

Прочитај повеќе>
News_Image_99

22.05.2018

Годишната програма за изградба и реконструкција на локални патишта...

Прочитај повеќе>

НОВОСТИ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Е-ИНФОРМАТОР