6 НОЕМВРИ 2020 


Овогодинешното празнување на Денот на општината „6 Ноември" се одвива по претходно утврдена програма, по пропишаните протоколи на надлежните здравствени институци и согласно препораките за ефективно справување со КОВИД - 19. Доделувањето на највисоката општинска награда "6 Ноември" и општинските признанија ќе може да се проследи преку официјалната Facebook странa на општина Валандово.
ПРОГРАМА
04.11.2020 (среда)
09:00-14:00ч - Крводарителска акција (Дом на културата, Валандово)
06.11.2020 (петок)
09:00ч - Изложба од историски карактер „За слободно Валандово“ (Дом на културата, Валандово)
11:00ч - Положување на свежо цвеќе на Споменикот на паднатите борци на НОБ (парк „Пеонија“, Валандово)
19:00ч - Свечено доделување на награди и признанија по повод празникот (СОУ „Гоце Делчев“ Валандово)

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Е-ИНФОРМАТОР