ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА И ЖДРЕБУВАЊЕ ЗА РЕДОСЛЕД НА КОМПОЗИЦИИ - ФОЛК ФЕСТ 2024


Деновиве, во Валандово се одржа прес конференција за претстојното, 37 издание, на фестивалот за новосоздадена македонска фолк песна „Фолк Фест Валандово“ 2024.
Фестивалот годинава ќе се одржи на 26 мај (недела), со една натпреварувачка вечер, на која ќе бидат изведени 20 новосоздадени фолк композиции, чиј редослед беше утврден преку жребување.
На 24 и 25 мај, на градскиот плоштад во Валандово ќе се одржат две предфестивалски вечери на кои ќе настапат реномирани изведувачи од македонската фолк и забавна музичка сцена.
„Фолк Фест“ е македонска вредност. Ја одржува нашата традиција, создава нови песни и го зајакнува македонскиот идентитет.
Влезници за фестивалот, можат да се набават во Домот на култура „25 Мај“ во Валандово.

РЕДОСЛЕД НА КОМПОЗИЦИИ:

1. УСНИ ТИ ЉУБАМ (Автор: Љупчо Соколовски; Текст: Елена Соколовска; Аранжман: Љупчо Соколовски; Изведувач: Раде Младеновски)

2. МИРИСОТ НА ДОМА (Автор: Љупчо Павловски; Текст: Љупчо Павловски; Аранжман: Дарко Илиевски; Изведувач: Оливер Алексовски)

3. САМО ЌЕ ТИ ПЕАМ (Автор: Оливер Пап; Текст: Оливер Пап; Аранжман: Мирослав Пап; Изведувач: Мишко Крстевски)

4. ПРОКЛЕТА БИДИ (Автор: Тодор Завков; Текст: Филип Неделковски; Аранжман: Тодор Завков; Изведувач: Александар Здравков)

5. ОДАЈА ЗА НАС (Автор: Томислав Коцевски; Текст: Огнен Неделковски; Аранжман: Сашо Ливрински; Изведувач: Јованка ЈО)

6. СКАРАНА СО ЉУБОВТА (Автор: Тодор Завков; Текст: Огнен Неделковски; Аранжман: Тодор Завков; Изведувач: Ивана Стојановска)

7. ТРОПНИ МИ НА ПОРТИ (Автор: Петар Георгиев – Калица; Текст: Петар Георгиев – Калица; Аранжман: Петар Георгиев – Калица; Изведувач: Анастасија Митровска)

8. ТЕМЈАНА (Автор: Ванчо Димитров; Текст: Огнен Неделковски; Аранжман: Љупчо Соколовски; Изведувач: Ангела Влинтовска)

9. БЛАГИ ДУМИ ЗА БЛАГИЦА (Автор: Елена Георгиева; Текст: Елена Георгиева; Аранжман: Тодор Завков; Изведувач: Борче Наумовски)

10. МАРЕ ДУШО (Автор: Љупчо Трајковски Фис; Текст: Љупчо Трајковски Фис; Аранжман: Љупчо Трајковски Фис; Изведувач: Бојан Палиќ)

11. МЕРАК ЖИВОТ БАЛКАНСКИ (Автор: Дарко Илиевски; Текст: Анита Даева; Аранжман: Дарко Илиевски; Изведувач: Драган Николовски)

12. СПОМЕНИ (Автор: Цветанка Миловановиќ Сјеклоќа; Текст: Цветанка Миловановиќ Сјеклоќа; Аранжман: Дарко Илиевски; Изведувач: Сашо Башески)

13. УДРЕТЕ АЈДЕ (Автор: Мендо Ташкоски; Текст: Мендо Ташкоски; Аранжман: Мендо Ташкоски; Изведувач: Живе Мешуревски)

14. ГО ЧЕКАМ АБЕРОТ (Автор: Ристо Краповски; Текст: Ристо Краповски; Аранжман: Ристо Краповски; Изведувач: Габриела Новевска)

15. ЛИЧНА МАКЕДОНКА (Автор: Томислав Коцевски; Текст: Томислав Коцевски; Аранжман: Љупчо Соколовски; Изведувач: Марио Петрушевски)

16. ЗЕМИ МЕ (Автор: Александар Јовевски; Текст: Борче Нечовски; Аранжман: Александар Јовевски; Изведувач: Методија Столевски)

17. ЉУБОВ НЕВОЗВРАТЕНА (Автор: Миле Барбаровски; Текст: Георги Барбаровски; Аранжман: Миле Барбаровски; Изведувач: Иван Стојанов)

18. ЉУБОВТА Е ОГАН (Автор: Миле Барбаровски; Текст: Георги Барбаровски; Аранжман: Миле Барбаровски; Изведувач: Софија Пуровска и Никола Зацески)

19. ИСКРЕНА ЉУБОВ СЕ БАРА (Автор: Љупчо Павловски; Текст: Цане Трајчевски; Аранжман: Љупчо Павловски; Изведувач: Лени Партикова)

20. ЕЈ МЕАНО (Автор: Мендо Ташкоски; Текст: Мендо Ташкоски; Аранжман: Мендо Ташкоски; Изведувач: Игор Ангелов Ленчин)
?

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Е-ИНФОРМАТОР

Rolex Replica www.rolexgrade.me rolex replica watches
Baume & Mercier Replica Blancpain Replica Replica Breguet Watches breitling replica Breitling Avenger Replica Replica Watches Richard Mille Replica Watches Rolex Replica Watches Rolex Air King Replica Watches Rolex Cellini Replica Watches Rolex Submariner Replica Watches www.bestclonewatch.com