ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА - ФОЛК ФЕСТ ВАЛАНДОВО 2023


Во Валандово беше одржана прес конференција поврзана со претстојното, 36 издание, на нашиот фестивал Фолк Фест Валандово 2023.

Фестивалот годинава ќе се одржи на 28 мај (недела), со една натпреварувачка вечер, на која ќе бидат изведени 20 новосоздадени фолк композиции, кои на прес конференцијата беа распоредени преку жребување.

На 26 и 27 мај, на градскиот плоштад во Валандово ќе се одржат две предфестивалски вечери на кои ќе настапат реномирани изведувачи од македонската и балканската музичка сцена.

Фолк Фест одигра историска улога во создавањето и зајакнувањето на нашиот идентитет. Преку истиот создаваме нова вредност и ја продолжуваме традицијата, која за нас, како валандовчани, е особено важна.

Влезници за фестивалот, можат да се набават во Домот на култура „25 Мај“ во Валандово.

Се гледаме на Фолк Фест2023.?

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Е-ИНФОРМАТОР

Rolex Replica www.rolexgrade.me rolex replica watches
Baume & Mercier Replica Blancpain Replica Replica Breguet Watches breitling replica Breitling Avenger Replica Replica Watches Richard Mille Replica Watches Rolex Replica Watches Rolex Air King Replica Watches Rolex Cellini Replica Watches Rolex Submariner Replica Watches www.bestclonewatch.com