ГРАДИМЕ МОСТОВИ И ИДНИНА СО ПРИЈАТЕЛСТВА


Во официјална посета на општина Валандово беше Амбасадорката на Грција, H.E. Софија Филипиду.

Градоначалникот Перо Костадинов на амбасадорката најпрво и искажа жалење за несреќата во железничкиот сообраќај во Република Грција, во која има голем број починати и повредени граѓани.

На работниот состанок, се разговараше за потенцијалот за развој на двете општества преку заедништво на нашите држави и народи, за поддршката која е неопходна во полињата кадешто тие имаат значаен напредок, како и за вмрежување на граѓаните на локално ниво.

Зад нас е пример за прекугранична соработка и имплементација на проект за реконструкција на детската градинка „Калинка“ во Валандово, во енергетски ефикасен објект со средства од ЕУ фондовите, како и неколку значајни грчки инвестииции во нашето локално стопанство.

Процесот на младинско поврзување и отварањето на инфо центарот „Спојувалка“ во Валандово, како дел од мрежата на Youth Alliance, исто така е значаен чекор во нашиот однос кој поттикнува младинско пријателство и соработка на нашите два народи.

„Посакувам, заедно да градиме иднина и да оставиме пријателска трага за наредните генерации. Да ги зближиме граѓаните преку соработка во сите општествени сфери и да создадеме силни партнерства на секое ниво.“ - истакна градоначалникот Перо Костадинов.?

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Е-ИНФОРМАТОР

Rolex Replica www.rolexgrade.me rolex replica watches
Baume & Mercier Replica Blancpain Replica Replica Breguet Watches breitling replica Breitling Avenger Replica Replica Watches Richard Mille Replica Watches Rolex Replica Watches Rolex Air King Replica Watches Rolex Cellini Replica Watches Rolex Submariner Replica Watches www.bestclonewatch.com