ОДРЖАН БИЗНИС ФОРУМОТ ВАЛАНДОВО 2023


Заедно со експерти, претставници од извршната власт, граѓанските организации и претставници од бизнис секторот, на 26.04.2023 (среда) се одржа годинешниот Бизнис Форум во Домот на културата „25 мај“ во Валандово, во организација на Општина Валандово и Фондацијата „Фридрих Еберт“ на тема „Иновации, енергија и одржлив развој“.

На првата форумска сесија разговараме на темата „Иновации и одржлив развој“ на која панелисти беа:

- Каја Шукова - Министерка за животна средина и просторно планирање;
- Вјеран Пирсиќ - Енергетски експерт и граѓански активист, Р. Хрватска;
- Марко Милојевиќ - директор на „Neighbour Power“, Р. Србија;
- Билјана Дуковска - Македонска платформа против сиромаштија;

На втората сесија на Бизнис Форумот беше опфатена темата „Нови енергетски трендови“ со панелитите:

- Благој Бочварски - Министер за транспорт и врски;
- Вјеран Пирсиќ - Енергетски експерт и граѓански активист, Р. Хрватска;
- Драган Миновски - професор, универзитет „Гоце Делчев“;
- Ивана Вучкова - Фондација „Фридрих Еберт“;

Локалните и регионалните компании имаа можност да ги отворат прашањата кои го засегаат развојот на нивниот бизнис и да дискутираат за предизвиците со кои се соочуваат во време на економска и енергетска криза.

Преку форуми, ги вмрежуваме институциите и бизнисот, создаваме пракса на директна комуникација и заеднички се справуваме со предизвиците.?

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Е-ИНФОРМАТОР

Rolex Replica www.rolexgrade.me rolex replica watches
Baume & Mercier Replica Blancpain Replica Replica Breguet Watches breitling replica Breitling Avenger Replica Replica Watches Richard Mille Replica Watches Rolex Replica Watches Rolex Air King Replica Watches Rolex Cellini Replica Watches Rolex Submariner Replica Watches www.bestclonewatch.com