🖋 ПОТПИШАН Е МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА МЕЃУ ОПШТИНА ВАЛАНДОВО И УНИВЕРЗИТЕТОТ ЗА ТУРИЗАМ И МЕНАЏМЕНТ


🤝 Заедно со ректорот на универзитетот за туризам и менаџмент во Скопје, проф. д-р Аце Миленковски, градоначалникот на општина Валандово, Перо Костадинов потпиша Меморандум за соработка во областа на туризмот и развојот на туристичката понуда во општина Валандово.

📑 Меморандумот предвидува партнерска соработка на универзитетот и општината, заедничко аплицирање на проекти кои предвидуваат развој на туризмот, креирање и градење на локални туристички брендови, организирање на обуки и семинари за граѓаните и доделување на петнаесет стипендии за запишување на додипломски студии на студенти од општина Валандово во академската 2022/2023 година.КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Е-ИНФОРМАТОР