МЕЃУНАРОДНА НАГРАДА „GLOBAL LOCAL“ ЗА ОПШТИНА ВАЛАНДОВО


На 21.10.2022 година, во рамки на Регионалниот самит на претприемачи за Централна и Југоисточна Европа, беше доделена интернационалната награда GLOBAL LOCAL на Општина Валандово, за добро управување и креирање на поволни услови за развој на заедницата.

GLOBAL LOCAL е меѓународна награда која се доделува на најдобрите локални самоуправи од Централна и Југоисточна Европа, кои го унапредиле амбиентот за брз и одржлив развој на локалната заедница и нејзините граѓани.

Покрај Општина Валандово, во рамки на самитот добитници на награди се и општините Бања Лука, Слатина, Лабин, Аранѓеловац и Лутомер, како и неколку успешни компании од овој дел од континентот.

Проектот за промоција и наградување на најдобрите заедници, компании и институции за креирање добар амбиент за развој во Средна и Југоисточна Европа „Глобал Локал”, има за цел да ја подигне свеста за локалниот економски развој, развојот на претприемништвото и севкупниот општествен развој во овој дел од Европа.?

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Е-ИНФОРМАТОР

Rolex Replica www.rolexgrade.me rolex replica watches
Baume & Mercier Replica Blancpain Replica Replica Breguet Watches breitling replica Breitling Avenger Replica Replica Watches