ДЕБАТА: ДОСТАПНОСТА НА Е-УСЛУГИТЕ НА ЛОКАЛНО НИВО - ЧЕКОР НАПРЕД ИЛИ ЧЕКОР НАЗАД ВО РЕФОРМАТА НА ЈАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЈА


📺 Денес во емисијата Студио 10 на  Телевизија 24 кај Огнен Јанески, градоначалникот на општина Валандово Перо Костадинов беше гостин во дебатата на тема "Достапноста на е-услугите на локално ниво - чекор напред или чекор назад во реформата на јавната администрација".

📲 Дигитализацијата на услугите е неопходен процес кој ја подобрува пристапноста до административната услуга, развива транспарентни институции и суштински го надминува проблемот со корупцијата.

Општина Валандово активно инвестира во дигитализацијата на јавните услуги, ја зголеми транспарентноста и постојано ја подобрува двонасочната комуникација со граѓаните.

🤝 Создаваме ефикасен систем на комуникација и ја зголемуваме довербата меѓу граѓаните и институциите.КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Е-ИНФОРМАТОР