🖍 ИСПРАЌАМЕ ПОРАКИ ЗА ЕМПАТИЈА


🎨 Градоначалникот Перо Костадинов заедно со дечиња од дневниот центар за лица со попреченост, дечиња од детската градинка „Калинка“ и ученици од ООУ „Јосип Броз Тито“ од Валандово го одбележаа „28 Февруари“ - Меѓународниот ден на ретките болести.

🎈 Другарувавме, се забавуваме и испраќаме пораки на инклузија и солидарност во заедницата. Ја потенциравме важноста за поддршка на лицата со ретки болести и повикавме на поголема свесност за нив, од останатите.

👋 Сакаме шарен свет без предрасуди, ја негуваме емпатијата во нас самите и ја унапредуваме човечноста во заедницата. Подаваме рака секому и ги отвараме нашите срца широко. Под нашето сонце, има место за сечија среќа.КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Е-ИНФОРМАТОР