ГО ОДБЕЛЕЖУВАМЕ 3 ЈУНИ - СВЕТСКИОТ ДЕН НА ВЕЛОСИПЕДОТ


🚵‍♂️ Со најмалите ученици од ООУ "Страшо Пинџур" - Јосифово градоначалникот Перо Костадинов возеше велосипед и заеднички го одбележаа "3 јуни - Светскиот ден на велосипедот".

Испратија порака за важноста на користењето на велосипедот за сопственото здравје и за средината во која живееме. Поттикнуваме и апелираме на здрав начин на живот, од најмали години.

Велосипедот е едноставен, достапен и еколошки одржлив начин на транспорт. Користењето на велосипед ја зголемува креативноста, го подобрува психофизичкото здравје и ја зајакнува социјалната вклученост во заедницата.

Затоа, #ВозиВелосипед 🚲КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Е-ИНФОРМАТОР