РАБОТЕН СОСТАНОК ЗА НОВИТЕ НАСТАВНИ ПРОГРАМИ ВО ОСНОВНОТО ОБРАЗОВАНИЕ


Во организација на ЗЕЛС се одржа работен состанок помеѓу градоначалниците и министерката за образование и наука, Мила Царовска на кој се разговараше за подготовките за имплементација на новите наставни програми во основното образование и обврските за секој од функционерите како чинители во процесот околу организацијата на обуки за наставниот кадар и целосна функционалност на утврдените наставно научни програми.

Концепцијата за основно образование предвидено е да се воведува етапно во период од шест години, а ќе започне да се реализира во прво и четврто одделение од септември годинава. Работниот состанок се одржа преку онлајн апликацијата ZOOM, согласно пропишаните протоколи за справување со пандемијата од Ковид вирусот.

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Е-ИНФОРМАТОР