🍇 ВАЛАНДОВСКА РАКИЈАДА - ТРАДИЦИЈА КОЈА ТРАЕ


🥃 Валандовска ракијада е традиционален настан со изразито културолошко значење за општината, кој опстојува повеќе од две децении и на кој како учесници се јавуваат ракијаџии од повеќе генерации.

Манифестацијата за прв пат е одржана во 2000 година и нејзината цел е зачувување на вековната традиција на варење на ракија и потенцирање на нашата посебност пред светот.

🔖 Годинава, „Валандовска Ракијада“ ќе се одржи на 6 ноември (сабота), со почеток во 09:00 часот, на градскиот базен во Валандово.КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Е-ИНФОРМАТОР