НАБРЗО СЛЕДУВА ЗАМЕНА НА СТАРИТЕ СО НОВИ ДЕТСКИ ИГРАЧКИ ВО ПАРКОТ „ПЕОНИЈА“ ВО ВАЛАНДОВО


Во тек е постапка за набавка на нови играчки за деца кои ќе бидат поставени во детскиот парк во Валандово.

На местото на старите и дотраени елементи ќе бидат поставени нови:

🔹️ детски лулашки;
🔹️ детски клацкалки;
🔹️ ротациона кружна играчка;
🔹️ детско катче со спирална лизгалка.

Парковите за деца се важен елемент за заедницата. Преку ваквите простори се создава можност за забава и рекреација на децата. Во наредниот период, планирана е изградба на неколку детски зони во општината и создавање нови урбани простори за најмалите.

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Е-ИНФОРМАТОР