📜 КМФ ПРОЕКТ ЈА ДОБИВА НАЈВИСОКАТА ОПШТИНСКА НАГРАДА


На денешната седница на Советот на општина Валандово, беше избран добитникот на „6-то Ноемвриската награда“ и добитниците на „6-то Ноемвриските признанија“ за 2021 година.

Добитник на „6-то Ноемвриска награда“ за 2021 година е:

💠 Фудбалскиот клуб КМФ Проект - Јосифово, кој годинава беше државен шампион во мал фудбал и забележи успешен настап на европската фудбалска сцена.

Општински признанија за 2021 година ќе бидат доделени на:

🔹 Д-р Борислав Калковалиев
🔹 репрезентативките Драгана Гегова и Катерина Петкова
🔹 Здружение на лозари „МАК ВРАНЕЦ“ - Пирава Валандово
🔹 Сојуз на борци - Валандово
🔹 ТППЕ - Валандово
🔹 ЈП Национални шуми - подружница Саланџак - Валандово
🔹 ДЗС - Валандово
🔹️ ФК Младост - Удово

Општинските признанија и награди, имаат за цел да ја покажат вредноста во заедницата, да поттикнуваат на нова и да го постават патоказот за наредните генерации.

Валандово има успешни приказни, ги препознава истите и се гордее со нив.КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Е-ИНФОРМАТОР