ПРВА - КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА НА ЛОКАЛНОТО СОБРАНИЕ НА МЛАДИ НА ОПШТИНА ВАЛАНДОВО


Одржана е конститутивната седница на Локалното собрание на млади на Општина Валандово.

Во Собранието членуваат 5 организации застапувани од по двајца свои претставници кои ќе имаат обврска да го формираат Локалниот младински совет.

На седницата на собранието беше:

🔹 избран Претседавач на Собранието;
🔹 усвоен Деловник за работа и
🔹 донесена Одлука за распишување на јавен повик за предлагање на членови во Локален младински совет на Општина Валандово

Превземаме суштински чекори за положбата на младите во општината. Го зголемуваме младинското учество во јавниот живот и градиме систем во кој младите креираат политики.

Повеќе информации околу целиот процес на формирање на Советот можете да најдете на веб страната на Општина Валандово, или на следниот линк.КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Е-ИНФОРМАТОР