🍇 ВАЛАНДОВСКА РАКИЈАДА 2021


🍶 Општинската манифестација „Валандовска ракијада“ се одржува и годинава. Се работи за настан од голема култролошка важност за Валандово кој ја отсликува посебноста на заедницата и ја симболизора валандовската семејна традиција.

На манифестацијата оваа година учествуваат 20 натпреварувачки тимови, еден тим од ревијален карактер и стручна комисија која ги бира најдобрите.

🗃 Учесниците се натпреваруваат во производство на лозова ракија со марифет пренесуван генерации наназад. Секогаш победуваат нијансите и квалитетот се издига на ново повисоко ниво.

👉 Тимот од ревијалниот дел, денес произведува ракија од калинка, како нов метод во заедницата и можност за надградување на традицијата.

Ова е настан кој обединува и сплотува. Испраќаме пораки за заедништво, важноста на фамилијата и негување на вредностите наследени од нашите предци.

Избрани беа најдобрите мајстори на стариот занает на овогодинешната „Валандовска ракијада“, доделени се признанија и врачени се благодарници за учеството на сите учесници.

🥇Прво место годинава освоија Ѓорги Пандев и Никола Смиланов.
🥈Второ место: Марјан Ташков и Слободан Џилвиџиев.
🥉Трето место: Ѓорги Дончев и Константин Гетов.

Традицијата на производство на лозова ракија продолжува во Валандово. Им честитаме на најдобрите и им благодариме на сите кои учествуваа 👏

🙌 Да живее валандовската вредност и посебност.?

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Е-ИНФОРМАТОР

Rolex Replica www.rolexreplica.cz rolex replica watches
Baume & Mercier Replica Blancpain Replica Replica Breguet Watches breitling replica Breitling Avenger Replica Replica Watches