Започна замената на старите со нови играчки за деца кои ќе бидат поставени во градскиот парк "Пеонија" во Валандово.

На местото на дотраените елементи ќе бидат поставени нови:

🔹️ детски лулашки;
🔹️ детски клацкалки;
🔹️ ротациона кружна играчка;
🔹️ детско катче со спирална лизгалка.

Парковите за деца се од голема важност за најмалите. Преку ваквите простори децата се рекреираат и правилно развиваат. За наредниот период, планирана е изградба на нови детски зони низ повеќе населени места во општината.

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Е-ИНФОРМАТОР