Деновиве се извршуваат припремните градежни работи за асфалтирање на улицата во населеното место Марвинци, која ги поврзува магистралниот пат Р-1401 со Горна Мала - Марвинци. Улицата е долга 570 метри и на истата ќе биде поставена 2.042 квадратни метри асфалтна маса. Изведбените работи на улицата, ќе траат 40 работни денови.

Со изградбата на оваа улица, Општина Валандово решава еден од клучните проблеми за граѓаните од ова населено место и продолжува да гради заедница со еднакви услови за живот, на сите граѓани.

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Е-ИНФОРМАТОР