Одржана вонредна седница на Општинскиот кризен штаб


Поради влошената епидемиолошка слика во општината, вчера беше одржана итна седница на Општинскиот кризен штаб, каде беа донесени следните заклучоци:

🔴 Целосна институционална вклученост на сите чинители во борбата против Ковид 19;
🔴 Зачестени контроли на МВР и пазарниот инспекторат низ општината;
🔴 Апел до граѓаните за целосно почитување на пропишаните мерки и протоколи од надлежните институции;
🔴 Редовна дезинфекција на детските градинки, училиштата и останатите институции во општината;
🔴 ТППЕ Валандово и ЈП Комунален сервис - Валандово да вршат редовна и секојдневна дезинфекција на улиците, тротоарите, парковите и останатите јавни површини во општината;

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Е-ИНФОРМАТОР