На 21-ви Мај 2019 година (Вторник) со почеток во 12.00 часот во просторот на ЕЛС на општина Валандово, ќе се одржи прес-конференција на која ќе се објават деталите за годинешното издание на “Фолк Фест Валандово“ кое ќе се одржи на 30-ти и 31-ви Мај 2019 година.

На прес конференцијата ќе се обратат Градоначалникот на општина Валандово, Перо Костадинов, членовите на Програмскиот Совет на Фолк Фест Валандово, Живоин Глишиќ, Методија Автовски и Ѓоко Павлов како и водителите Ѓорги Калајџиев и Ирена Спировска.

По завршувањето на прес конференцијата ќе се изврши ждрепка за избор на редослед на учесниците во втората натпреварувачка вечер која ќе се одржи на 31 Мај.

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Е-ИНФОРМАТОР