Во Валандово за прв пат одржан настанот „Напред розово“


Во Валандово за прв пат се одржа настанот „Напред розово“.

„Race for the Cure“ е продолжување на традиционалната розова прошетка „Напред розово“ што се одржува 11 години наназад.

Станува збор за хуманитарен настан што ги обединува луѓето погодени од рак на дојка и нивните семејства и пријатели.
Преку настанот, се дава поддршка на оние кои се бораат со оваа болест, се потсетуваме на оние што веќе не се со нас заради најчестиот вид рак кај жените, а излекуваните го слават животот. Се солидаризираме едни со други и се посветуваме на борбата, за живот.

#НапредРозово
#ThinkPink

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Е-ИНФОРМАТОР