ПРИМЕНИ КОМПОЗИЦИИ ОД СТРАНА НА СЕЛЕКЦИОНАТА КОМИСИЈА “ФОЛК ФЕСТ ВАЛАНДОВО 2019“  

     Од пристигнатите композиции, врз основа на Mеѓународниот конкурс за избор на композиции, за 34-то издание на фестивалот на новосоздадени македонски песни “Фолк Фест" Валандово 2019 година, програмскиот совет на фестивалот по извршената селекција, ги одбра следниве композиции:

Име на композицијата

Шифра

“Планина голема е мојата љубов“

“Барбарига“

“Бараш крадец“

“Јануари 2019“

“Фотографија неурамена“

“Фотографија“

“Не ти верувам“

“Тим“

“Љубовта е магија“

“Љубов“

“Илина“

“Илина“

“Љубов преку граница“

“Љубов преку граници“

“Имав јас се“

“Јарис“

“Не си ми суден“

“Љубовче“

“Студ и бес во срце носам“

“Студ“

“Да се разбираме“

“Марта“

“Пеј Соња“

“Бојана“

“Дано лична Дано“

“Дано“

“Тука сум јас“

“Пура“

“Туѓа, а моја си“

“Звук“

“Пишано и неизбришано“

“Кибрит“

“Земи или остави“

“Остави“

“Седма зима“

“Тапан“

“Добре дојде таго“

“Таго“

“Моја Мирјана“

“Мирјана“

 

Сите детали околу новото издание на “Фолк Фест” Валандово 2019 година, ќе бидат соопштени наскоро на прес конференција.

 

 

Селекциона комисија на “ФОЛК ФЕСТ ВАЛАНДОВО 2019“

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Е-ИНФОРМАТОР