Одржан “Првиот бизнис форум“ во општина Валандово

Одржан “Првиот бизнис форум“ во општина Валандово Форумот е организиран на иницијатива на градоначалникот на општина Валандово, Перо Костадинов, а на истиот присуствуваа претседателот на Советот на општина Валандово, Владимир Марков, директорот на ЈП Комунален сервис – Валандово, Владимир Павлов Прочитај повеќе

Изложбата „АнаФранк – Историја за денес“ во Домот на културата во Валандово

Изложбата „АнаФранк – Историја за денес“ во Домот на културата во Валандово Утре (27.03.2018г.) со почеток од 18:00 часот во Дом на култура „25 Мај“ ќе се одржи изложбата „АнаФранк – Историја за денес“. Изложбата ќе биде отворена за посетители Прочитај повеќе

Прв бизнис форум во Општина Валандово

Прв бизнис форум во Општина Валандово На 27.03.2018 година (вторник) во 15:00 часот во Домот на културата “25-ти Мај” ќе се одржи Првиот бизнис форум во општина Валандово во организација на локалната самоуправа на кој свое учество ќе земат сите Прочитај повеќе

Директорот на францускиот институт во Скопје, Емануел Рембер во работна посета на општина Валандово

  Директорот на францускиот институт во Скопје, Емануел Рембер во работна посета на општина Валандово Одржана работна средба помеѓу градоначалникот на општина Валандово, Перо Костадинов, наставници и професори од општината и директорот на францускиот институт во Скопје, Емануел Рембер во Прочитај повеќе

Избрани композиции Фолк фест 2018

Избрани композиции Фолк фест 2018 Врз основа на Mеѓународниот конкурс за избор на композиции за 33то издание на фестивалот на новосоздадени македонски песни “Фолк Фест – Валандово 2018”, програмскиот совет на фестивалот по извршената селекција ги одбра следниве композиции:   Прочитај повеќе

Известување

Известување      Здружението на граѓани „Поддршка“ од Гевгелија почнувајќи од месец Ноември 2017 година , го реализира проектот „И јас сум дел од заедницата“ кој е финансиски поддржан од Civika Mobilitas – Скопје.    Проектот  се спроведува во  општините Гевгелија, Прочитај повеќе

Листа на документи

Општина Валандово ги објавува следниве известувања: Известување за влез во втора фаза на фискална децентрализација Известување за транспарентно работенње на ЈКП Завршна сметка на ЈКП за 2016 година Завршна сметна на ЈКП за 2015 година Програма за работа на ЈКП Прочитај повеќе