Започната е реализација на "Годишната програма за изградба и реконструкција на локални патишта и улици" во општина Валандово

Започната е реализација на “Годишната програма за изградба и реконструкција на локални патишта и улици” во општина Валандово Во програмата, предвидено е изградба на четири улици во населените места на општината, асфалтирање на девет градски сокаци, како и санација на Прочитај повеќе

Одржана прес конференција во "Клуб на пратеници" во Скопје, на тема: "Фолк Фест - 2018"

Одржана прес конференција во “Клуб на пратеници” во Скопје, на тема: “Фолк Фест – 2018” Денес (09.05.2018г.), од страна на Градоначалникот на општина Валандово, Перо Костадинов, Министерот за култура, Роберт Алаѓозовски, Советничката за култура во Владата на Р. Македонија, Цветанка Прочитај повеќе

Започната е изградбата на паркинг простор на улицата, "6-ти Ноември", покрај ООУ “Јосип Броз Тито“ Валандово

Започната е изградбата на паркинг простор на улицата, “6-ти Ноември”, покрај ООУ “Јосип Броз Тито“ Валандово    Целта на изградбата на овој паркинг е зголемување на безбедноста при транспортот на учениците до училиштето, како и подобрување на сообраќајната фрекфренцијата на Прочитај повеќе

Завршена е целосната реализација на проектот “Construction of systems for prevention and early warning of flood“, финансиран од ИПА програмата за прекугранична соработка помеѓу Р. Македонија и Р. Бугарија.

Завршена е целосната реализација на проектот “Construction of systems for prevention and early warning of flood“, финансиран од ИПА програмата за прекугранична соработка помеѓу Р. Македонија и Р. Бугаријa Во проектот како партнери се вклучени две општини во прекуграничниот регион, Прочитај повеќе

Прес конференција за годинешното издание на Фолк - Фест Валандово

Прес конференција за годинешното издание на Фолк – Фест Валандово  На 9 мај 2018 (среда) со почеток во 12 часот во Клубот на пратеници во Скопје, ќе се одржи прес – конференцијана која ќе се објават деталите за годинешното издание на Фолк – фест Валандово, кое ќе се Прочитај повеќе

Известување: Општина Валандово објави три јавни набавки

Општина Валандово објави три јавни набавки Почитувани, Ве известуваме дека општина Валандово распиша огласи со барање за прибирање на понуди на интернет страницата на ЕСЈН https://www.e-nabavki.gov.mk за изработка на следниве проекти: 1.Заловување и стручен третман на кучиња скитници и нерегистрирани Прочитај повеќе

Објавен оглас за тендер за реконструкција на дел од Булевар на улица "Првомајска" Валандово

Објавен оглас за тендер за реконструкција на дел од Булевар на улица “Првомајска” Валандово   Република Македонија Проект за подобрување на општинските услуги – МСИП ИПА инвестициски грантови MSIP-IPA-NCB-09-18   Овој Повик за Понуди ја следи Општата објава за набавки Прочитај повеќе

Одржана работна средба на градоначалникот на општина Валандово, Перо Костадинов со министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска

Одржана работна средба на градоначалникот на општина Валандово, Перо Костадинов со министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска   Целта на средбата беше запознавање на министерката Царовска со состојбите во општината од сферата на социјалата и работничките права, како Прочитај повеќе

Остварена средба на градоначалникот на општина Валандово, Перо Костадинов со амбасадорката на Босна и Херцеговина во Р. Македонија, Лепа Бабиќ

Средба на градоначалникот на општина Валандово, Перо Костадинов со амбасадорката на Босна и Херцеговина во Р. Македонија, Лепа Бабиќ   На средбата, градоначалникот ја информираше амбасадорката за компаративните предности и долгорочните цели на општината, а, се разговараше и за цврстата Прочитај повеќе