Започна изградбата на нова детска градинка во с. Брајковци

Деновиве, започна изградбата на нова детска градинка во с. Брајковци. Градинката ќе претставува нов модерен објект, кој ќе ги исполнува сите неопходни стандарди за квалитетен образовен процес и ќе обезбеди современи услови за згрижување и престој на 40 деца. Новата Прочитај повеќе

Градоначалникот Перо Костадинов организираше прием на ученици од општина Трбовље, Р. Словенија

Денес (03.07.2018г.) градоначалникот на општина Валандово, Перо Костадинов организираше прием на ученици од општина Трбовље, Р. Словенија, кои се во посета на нашата општина. Посетата на учениците на општина Валандово, се остварува во периодот од 02.07.2018г. до 06.07.2018г., и преку Прочитај повеќе

Се одржа настан на тема "На секое дете му треба семејство"

Денес (29.06.2018г.) во Домот на култура “25 Мај” Валандово, се одржа настан на тема “На секое дете му треба семејство”. Настанот е во организација на јавната установа “Центар за социјална работа” Валандово, во соработка со Министерството за труд и социјална Прочитај повеќе

Заврши наградната игра "ЈА САКАМ МОЈАТА ОПШТИНА"

Денес (29.06.2018г.), заврши наградната игра “ЈА САКАМ МОЈАТА ОПШТИНА”, која беше во организација на “ЕЛКОЛЕКТ ДОО” Скопје, во соработка со општина Валандово.   Целта на наградната игра беше подигање на јавната свест за справување со електронски отпад и отпадни батерии Прочитај повеќе

Потпишан договорот за реконструкција на дел од булевар на улица "Првомајска" Валандово

Денес (29.06.2018г.) во просториите на општина Валандово, градоначалникот, Перо Костадинов, заедно со претставник на ДПГТ “ВАТО ДОО – Студеничани”, го потпишаа договорот за реконструкција на дел од булевар на улица “Првомајска” Валандово. Целта на договорот е санирање на оштетениот дел Прочитај повеќе

Градоначалникот на општина Валандово е во дводневна посета на општина Лазаревац, Р.Србија

Градоначалникот на општина Валандово, Перо Костадинов е во дводневна посета на општина Лазаревац, Р.Србија. Целта на посетата е обновување на повеќе децениското пријателство меѓу двете општини, размена на знаења и искуства, како и продлабочување на заедничката соработка.   Инаку, општина Прочитај повеќе

ЈП "Македонија Пат" започна со санација и реконструкција на оштетените делови од регионалниот патен правец "Марвинци - Валандово"

Врз основа на Годишната програма на ЈП “Македонија Пат”, за изградба, реконструкција, рехабилитација и одржување на државните патишта за 2018 година, денес (25.06.2018г.), јавното претпријатие започна со санација и реконструкција на оштетените делови од регионалниот патен правец “Марвинци – Валандово”. Прочитај повеќе

Одржана дванаесеттата редовна седница на Советот на општина Валандово

На 22 Јуни 2018 година (Петок) се одржа дванаесеттата редовна седница на Советот на општина Валандово. На дванаесеттата седница беше работено по следниот дневен ред: 1. Информација за состојбата со дивите депонии во Општина Валандово; 2. Предлог-Одлука за давање на Прочитај повеќе

Дванаесетта редовна седница на Советот на општина Валандово

Денес (22 Јуни 2018 година Петок) од 19:00 часот, ќе се одржи дванаесеттата редовна седница на Советот на општина Валандово. За работа на дванаесеттата седница е предложен следниот дневен ред: 1. Информација за состојбата со дивите депонии во Општина Валандово; Прочитај повеќе

Во општина Валандово е започната изградба на девет градски сокаци

Во општина Валандово е започната изградба на девет градски сокаци Деновиве, согласно “Годишната програма за изградба и реконструкција на локални патишта и улици” во општина Валандово се започна со изградба на деветте градски сокаци, како и санација на оштетените делови Прочитај повеќе