Потпишан договорот за реализација на проектот "Поставување на урбана опрема на Кочулски водопади"

Денес (23.07.2018 г.) градоначалникот на општина Валандово, Перо Костадинов и директорката на Центарот за развој на Југоисточниот плански регион, Жулиета Ѓуркова го потпишаа договорот за реализација на проектот “Поставување на урбана опрема на Кочулски водопади”.   За реализација на договорот, Прочитај повеќе

Одржана работна средба на проектните партнери вклучени во проектот “3Еm“

Денес (19.07.2018 г.) се одржа работна средба на проектните партнери вклучени во проектот “3Еm“, на кој присуствуваа претставници од општините Серес, Радовиш, Валандово, како и партнерите од музичкиот конзерваториум од Грција и претставници од ЦЕРТ.   Со имплементација на проектот Прочитај повеќе

"Трка на мирот" во организација на општина Валандово

На 02.09.2018 г. (недела), по повод, денот на завршувањето на втората светска војна, општина Валандово организира “Трка на мирот”. Трката ќе се одвива на релација “Удово-Валандово” со должина од 12 км. На истата, ќе можат да учествуваaт учесници од 16 Прочитај повеќе

Одржана тринаесеттата редовна седница на Советот на општина Валандово

Вчера (17.07.2018г.), се одржа тринаесеттата редовна седница на Советот на општина Валандово. Советниците ги усвоија записниците од претходната дванаесетта редовна седница и продолжија со работа по следниот дневен ред: 1. Предлог-Одлука за утврдување приоритет на Проектот „Изградба на пат и Прочитај повеќе

Градоначалникот Перо Костадинов, оствари средба со учесниците на ликовната колонија

Денес (17.07.2018 г.) градоначалникот на општина Валандово, Перо Костадинов, оствари средба со учесниците на ликовната колонија која годинава по дваесетти пат се одржува во нашата општина.  

Започна "Ликовната колонија" во Валандово

Почнувајќи од вчера (15.07.2018 г.) па се до петок (20.07.2018 г.) во Валандово се одржува традиционалната “Ликовна колонија”, која во организација на Домот на културата “25 Мај” Валандово, бележи две децениско постоење. На традиционалната “Ликовна колонија”, свое учество земаат реномирани Прочитај повеќе

Тринаесетта седница на Советот на општина Валандово

На ден 17 Јули 2018 година (Вторник) во 20,00 часот, во салата за седници на Советот на Општина Валандово ќе се одржи тринаесеттата редовна седница со следниот дневен ред: 1. Предлог-Одлука за утврдување приоритет на Проектот „Изградба на пат и Прочитај повеќе

Започна асфалтирање на деветте градски улици и сокаци

Денес (13.07.2018 г.),согласно “Годишната програма за изградба, реконструкција и одржување на локални патишта и улици“ во општина Валандово, започна асфалтирањето на деветте градски улици и сокаци, како и санирање на ударните оштетени делови од улиците во градот, опфатени во овогодинешната Прочитај повеќе

Распишана јавна набавка со цел оградување на градежната парцела планирана за нови градски гробишта

Вчера (09.07.2018г.), општина Валандово, на системот e-nabavki.gov.mk. распиша јавна набавка која има за цел ангажирање градежна фирма која ќе изврши оградување на градежната парцела планирана за нови градски гробишта. Парцелата на која ќе се изградат новите градски гробишта се простира Прочитај повеќе

Потпишан договор за реализација на проектот " Изградба на повеќенаменско игралиште во с. Калково"

Денес (09.07.2018г.), во просториите на владата на Р. М., градоначалникот на општина Валандово, Перо Костадинов заедно со директорот на Бирото за регионален развој, Рамиз Реџепи, потпишаа договор за реализација на проектот ” Изградба на повеќенаменско игралиште во с. Калково”. Дел Прочитај повеќе