Категорија: Соопштенија

Распишана јавна набавка со цел оградување на градежната парцела планирана за нови градски гробишта

Вчера (09.07.2018г.), општина Валандово, на системот e-nabavki.gov.mk. распиша јавна набавка која има за цел ангажирање градежна фирма која ќе изврши оградување на градежната парцела планирана за нови градски гробишта. Парцелата на која ќе се изградат новите градски гробишта се простира Прочитај повеќе

Потпишан договор за реализација на проектот " Изградба на повеќенаменско игралиште во с. Калково"

Денес (09.07.2018г.), во просториите на владата на Р. М., градоначалникот на општина Валандово, Перо Костадинов заедно со директорот на Бирото за регионален развој, Рамиз Реџепи, потпишаа договор за реализација на проектот ” Изградба на повеќенаменско игралиште во с. Калково”. Дел Прочитај повеќе

Градоначалникот на општина Валандово е во дводневна посета на општина Лазаревац, Р.Србија

Градоначалникот на општина Валандово, Перо Костадинов е во дводневна посета на општина Лазаревац, Р.Србија. Целта на посетата е обновување на повеќе децениското пријателство меѓу двете општини, размена на знаења и искуства, како и продлабочување на заедничката соработка.   Инаку, општина Прочитај повеќе

ЈП "Македонија Пат" започна со санација и реконструкција на оштетените делови од регионалниот патен правец "Марвинци - Валандово"

Врз основа на Годишната програма на ЈП “Македонија Пат”, за изградба, реконструкција, рехабилитација и одржување на државните патишта за 2018 година, денес (25.06.2018г.), јавното претпријатие започна со санација и реконструкција на оштетените делови од регионалниот патен правец “Марвинци – Валандово”. Прочитај повеќе

Завршена е целосната реализација на проектот “Construction of systems for prevention and early warning of flood“, финансиран од ИПА програмата за прекугранична соработка помеѓу Р. Македонија и Р. Бугарија.

Завршена е целосната реализација на проектот “Construction of systems for prevention and early warning of flood“, финансиран од ИПА програмата за прекугранична соработка помеѓу Р. Македонија и Р. Бугаријa Во проектот како партнери се вклучени две општини во прекуграничниот регион, Прочитај повеќе

Известување: Општина Валандово објави три јавни набавки

Општина Валандово објави три јавни набавки Почитувани, Ве известуваме дека општина Валандово распиша огласи со барање за прибирање на понуди на интернет страницата на ЕСЈН https://www.e-nabavki.gov.mk за изработка на следниве проекти: 1.Заловување и стручен третман на кучиња скитници и нерегистрирани Прочитај повеќе

Објавен оглас за тендер за реконструкција на дел од Булевар на улица "Првомајска" Валандово

Објавен оглас за тендер за реконструкција на дел од Булевар на улица “Првомајска” Валандово   Република Македонија Проект за подобрување на општинските услуги – МСИП ИПА инвестициски грантови MSIP-IPA-NCB-09-18   Овој Повик за Понуди ја следи Општата објава за набавки Прочитај повеќе

Прв бизнис форум во Општина Валандово

Прв бизнис форум во Општина Валандово На 27.03.2018 година (вторник) во 15:00 часот во Домот на културата “25-ти Мај” ќе се одржи Првиот бизнис форум во општина Валандово во организација на локалната самоуправа на кој свое учество ќе земат сите Прочитај повеќе

Известување

Известување      Здружението на граѓани „Поддршка“ од Гевгелија почнувајќи од месец Ноември 2017 година , го реализира проектот „И јас сум дел од заедницата“ кој е финансиски поддржан од Civika Mobilitas – Скопје.    Проектот  се спроведува во  општините Гевгелија, Прочитај повеќе