Категорија: Соопштенија

Продолжува градежната офанзива во општина Валандово

Продолжува градежната офанзива во општина Валандово. Во моментов се работи на:  – Булеварот “Првомајска”     – Детската градинка во с. Брајковци, – Нови градски гробишта – Хортикултурно и партерно уредување на аголот од улиците “Првомајска” и “Моша Пијаде”

Продолжен јавниот оглас до евидентираните невработени лица за вклучување во Програмата Општинско - корисна работа

Врз основа на Договорот за соработка помеѓу Агенцијата за вработување на РМ (АВРМ), Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП)  и Општина Валандово, Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2018 Прочитај повеќе

Јавен оглас до евидентирани невработени лица за вклучување во Програмата Општинско - корисна работа

Врз основа на Договорот за соработка помеѓу Агенцијата за вработување на РМ (АВРМ), Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП)  и Општина Валандово, Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2018 Прочитај повеќе

Заврши асфалтирањето и бетонирањето на деветте градски улици и сокаци

  Заврши асфалтирањето и бетонирањето на деветте градски улици и сокаци, опфатени во “Годишната програма за изградба, реконструкција и одржување на локални патишта и улици“. За реализирањето на овој дел од “Годишната програма за изградба, реконструкција и одржување на локални Прочитај повеќе

ЗАПИСНИК од 12-татa редовна седница на Советот на Општина

ЗАПИСНИК од 12-татa  редовна седница на Советот на Општина одржана на 22.06.2018 година                 Седницата се одржа во салата за седници на Советот на Општина Валандово со почеток во 19.00 часот. Седницата беше водена од страна на Претседателот на Прочитај повеќе

Соопштение

Денес (26.07.2018 год.), поради зачестените алармирања од граѓаните од с. Грчиште, за последици од врнежите на град, на ден 23.07.2018 г. (понеделник), општинската администрација до граѓаните на населеното место Грчиште, достави формулари за барања за проценка на штета од елементарни Прочитај повеќе

Потпишан договорот за реализација на проектот "Поставување на урбана опрема на Кочулски водопади"

Денес (23.07.2018 г.) градоначалникот на општина Валандово, Перо Костадинов и директорката на Центарот за развој на Југоисточниот плански регион, Жулиета Ѓуркова го потпишаа договорот за реализација на проектот “Поставување на урбана опрема на Кочулски водопади”.   За реализација на договорот, Прочитај повеќе

"Трка на мирот" во организација на општина Валандово

На 02.09.2018 г. (недела), по повод, денот на завршувањето на втората светска војна, општина Валандово организира “Трка на мирот”. Трката ќе се одвива на релација “Удово-Валандово” со должина од 12 км. На истата, ќе можат да учествуваaт учесници од 16 Прочитај повеќе

Одржана тринаесеттата редовна седница на Советот на општина Валандово

Вчера (17.07.2018г.), се одржа тринаесеттата редовна седница на Советот на општина Валандово. Советниците ги усвоија записниците од претходната дванаесетта редовна седница и продолжија со работа по следниот дневен ред: 1. Предлог-Одлука за утврдување приоритет на Проектот „Изградба на пат и Прочитај повеќе

Започна асфалтирање на деветте градски улици и сокаци

Денес (13.07.2018 г.),согласно “Годишната програма за изградба, реконструкција и одржување на локални патишта и улици“ во општина Валандово, започна асфалтирањето на деветте градски улици и сокаци, како и санирање на ударните оштетени делови од улиците во градот, опфатени во овогодинешната Прочитај повеќе