Категорија: Новости

Започнато е хортикултурно и партерно уредување на јавна површина во Валандово

Започнато е хортикултурно и партерно уредување на јавната површина, која се наоѓа на аголот од улиците булевар “Првомајска” и ул. “Моша Пијаде” во Валандово. Уредувањето, опфаќа санирање на дел од тротоарот, поставување автобуска постројка, паноа со апстрактни фотографии, клупи за Прочитај повеќе

Започнаа припремните градежни активности за реконструкцијата на дел од булевар на улица "Првомајска" Валандово

Од денес (06.08.2018 г.) започнаа припремните градежни активности за реализација на проектот за реконструкцијата на дел од булевар на улица “Првомајска” Валандово. Целта на овој проект е санирање на оштетениот дел од булеварот како и овозможување на поголема безбедност за Прочитај повеќе

Започна изградбата на нова детска градинка во с. Брајковци

Деновиве, започна изградбата на нова детска градинка во с. Брајковци. Градинката ќе претставува нов модерен објект, кој ќе ги исполнува сите неопходни стандарди за квалитетен образовен процес и ќе обезбеди современи услови за згрижување и престој на 40 деца. Новата Прочитај повеќе

Во општина Валандово е започната изградба на девет градски сокаци

Во општина Валандово е започната изградба на девет градски сокаци Деновиве, согласно “Годишната програма за изградба и реконструкција на локални патишта и улици” во општина Валандово се започна со изградба на деветте градски сокаци, како и санација на оштетените делови Прочитај повеќе

Започната е реализација на "Годишната програма за изградба и реконструкција на локални патишта и улици" во општина Валандово

Започната е реализација на “Годишната програма за изградба и реконструкција на локални патишта и улици” во општина Валандово Во програмата, предвидено е изградба на четири улици во населените места на општината, асфалтирање на девет градски сокаци, како и санација на Прочитај повеќе

Започната е изградбата на паркинг простор на улицата, "6-ти Ноември", покрај ООУ “Јосип Броз Тито“ Валандово

Започната е изградбата на паркинг простор на улицата, “6-ти Ноември”, покрај ООУ “Јосип Броз Тито“ Валандово    Целта на изградбата на овој паркинг е зголемување на безбедноста при транспортот на учениците до училиштето, како и подобрување на сообраќајната фрекфренцијата на Прочитај повеќе