Категорија: Настани

Прес конференција за годинешното издание на Фолк - Фест Валандово

Прес конференција за годинешното издание на Фолк – Фест Валандово  На 9 мај 2018 (среда) со почеток во 12 часот во Клубот на пратеници во Скопје, ќе се одржи прес – конференцијана која ќе се објават деталите за годинешното издание на Фолк – фест Валандово, кое ќе се Прочитај повеќе

Одржан “Првиот бизнис форум“ во општина Валандово

Одржан “Првиот бизнис форум“ во општина Валандово Форумот е организиран на иницијатива на градоначалникот на општина Валандово, Перо Костадинов, а на истиот присуствуваа претседателот на Советот на општина Валандово, Владимир Марков, директорот на ЈП Комунален сервис – Валандово, Владимир Павлов Прочитај повеќе

Изложбата „АнаФранк – Историја за денес“ во Домот на културата во Валандово

Изложбата „АнаФранк – Историја за денес“ во Домот на културата во Валандово Утре (27.03.2018г.) со почеток од 18:00 часот во Дом на култура „25 Мај“ ќе се одржи изложбата „АнаФранк – Историја за денес“. Изложбата ќе биде отворена за посетители Прочитај повеќе

Директорот на францускиот институт во Скопје, Емануел Рембер во работна посета на општина Валандово

  Директорот на францускиот институт во Скопје, Емануел Рембер во работна посета на општина Валандово Одржана работна средба помеѓу градоначалникот на општина Валандово, Перо Костадинов, наставници и професори од општината и директорот на францускиот институт во Скопје, Емануел Рембер во Прочитај повеќе

Избрани композиции Фолк фест 2018

Избрани композиции Фолк фест 2018 Врз основа на Mеѓународниот конкурс за избор на композиции за 33то издание на фестивалот на новосоздадени македонски песни “Фолк Фест – Валандово 2018”, програмскиот совет на фестивалот по извршената селекција ги одбра следниве композиции:   Прочитај повеќе