Категорија: Настани

Се одржа работна конференција на "Лoкалниот совет за превенција"

Денес (24.07.2018 г.) во просториите на општина Валандово, се одржа работна конференција на “Лoкалниот совет за превенција”. На конференцијата свое обраќање имаа градоначалникот на општина Валандово, Перо Костадинов, началникот на СВР – Струмица, Танчо Пројковски и началникот на отсекот превенција, Прочитај повеќе

Одржана работна средба на проектните партнери вклучени во проектот “3Еm“

Денес (19.07.2018 г.) се одржа работна средба на проектните партнери вклучени во проектот “3Еm“, на кој присуствуваа претставници од општините Серес, Радовиш, Валандово, како и партнерите од музичкиот конзерваториум од Грција и претставници од ЦЕРТ.   Со имплементација на проектот Прочитај повеќе

Градоначалникот Перо Костадинов, оствари средба со учесниците на ликовната колонија

Денес (17.07.2018 г.) градоначалникот на општина Валандово, Перо Костадинов, оствари средба со учесниците на ликовната колонија која годинава по дваесетти пат се одржува во нашата општина.  

Започна "Ликовната колонија" во Валандово

Почнувајќи од вчера (15.07.2018 г.) па се до петок (20.07.2018 г.) во Валандово се одржува традиционалната “Ликовна колонија”, која во организација на Домот на културата “25 Мај” Валандово, бележи две децениско постоење. На традиционалната “Ликовна колонија”, свое учество земаат реномирани Прочитај повеќе

Градоначалникот Перо Костадинов организираше прием на ученици од општина Трбовље, Р. Словенија

Денес (03.07.2018г.) градоначалникот на општина Валандово, Перо Костадинов организираше прием на ученици од општина Трбовље, Р. Словенија, кои се во посета на нашата општина. Посетата на учениците на општина Валандово, се остварува во периодот од 02.07.2018г. до 06.07.2018г., и преку Прочитај повеќе

Се одржа настан на тема "На секое дете му треба семејство"

Денес (29.06.2018г.) во Домот на култура “25 Мај” Валандово, се одржа настан на тема “На секое дете му треба семејство”. Настанот е во организација на јавната установа “Центар за социјална работа” Валандово, во соработка со Министерството за труд и социјална Прочитај повеќе

Заврши наградната игра "ЈА САКАМ МОЈАТА ОПШТИНА"

Денес (29.06.2018г.), заврши наградната игра “ЈА САКАМ МОЈАТА ОПШТИНА”, која беше во организација на “ЕЛКОЛЕКТ ДОО” Скопје, во соработка со општина Валандово.   Целта на наградната игра беше подигање на јавната свест за справување со електронски отпад и отпадни батерии Прочитај повеќе

Потпишан договорот за реконструкција на дел од булевар на улица "Првомајска" Валандово

Денес (29.06.2018г.) во просториите на општина Валандово, градоначалникот, Перо Костадинов, заедно со претставник на ДПГТ “ВАТО ДОО – Студеничани”, го потпишаа договорот за реконструкција на дел од булевар на улица “Првомајска” Валандово. Целта на договорот е санирање на оштетениот дел Прочитај повеќе

Одржана дванаесеттата редовна седница на Советот на општина Валандово

На 22 Јуни 2018 година (Петок) се одржа дванаесеттата редовна седница на Советот на општина Валандово. На дванаесеттата седница беше работено по следниот дневен ред: 1. Информација за состојбата со дивите депонии во Општина Валандово; 2. Предлог-Одлука за давање на Прочитај повеќе

Одржана прес конференција во "Клуб на пратеници" во Скопје, на тема: "Фолк Фест - 2018"

Одржана прес конференција во “Клуб на пратеници” во Скопје, на тема: “Фолк Фест – 2018” Денес (09.05.2018г.), од страна на Градоначалникот на општина Валандово, Перо Костадинов, Министерот за култура, Роберт Алаѓозовски, Советничката за култура во Владата на Р. Македонија, Цветанка Прочитај повеќе