Категорија: Најави

Започна пријавувањето за учество во "Трката на мирот" организирана од општина Валандово

Започнувајки од денес (23.07.2018 г.), па се до 25.08.2018г., трае пријавувањето за учество во “Трката на мирот” организирана од општина Валандово. Пријавувањето се врши со пополнување на апликација за учество, со документ за идентификација, во просториите на општина Валандово.

Тринаесетта седница на Советот на општина Валандово

На ден 17 Јули 2018 година (Вторник) во 20,00 часот, во салата за седници на Советот на Општина Валандово ќе се одржи тринаесеттата редовна седница со следниот дневен ред: 1. Предлог-Одлука за утврдување приоритет на Проектот „Изградба на пат и Прочитај повеќе

Дванаесетта редовна седница на Советот на општина Валандово

Денес (22 Јуни 2018 година Петок) од 19:00 часот, ќе се одржи дванаесеттата редовна седница на Советот на општина Валандово. За работа на дванаесеттата седница е предложен следниот дневен ред: 1. Информација за состојбата со дивите депонии во Општина Валандово; Прочитај повеќе

Одржана работна средба на градоначалникот на општина Валандово, Перо Костадинов со министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска

Одржана работна средба на градоначалникот на општина Валандово, Перо Костадинов со министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска   Целта на средбата беше запознавање на министерката Царовска со состојбите во општината од сферата на социјалата и работничките права, како Прочитај повеќе

Остварена средба на градоначалникот на општина Валандово, Перо Костадинов со амбасадорката на Босна и Херцеговина во Р. Македонија, Лепа Бабиќ

Средба на градоначалникот на општина Валандово, Перо Костадинов со амбасадорката на Босна и Херцеговина во Р. Македонија, Лепа Бабиќ   На средбата, градоначалникот ја информираше амбасадорката за компаративните предности и долгорочните цели на општината, а, се разговараше и за цврстата Прочитај повеќе