Продолжува градежната офанзива во општина Валандово

Продолжува градежната офанзива во општина Валандово. Во моментов се работи на:  – Булеварот “Првомајска”     – Детската градинка во с. Брајковци, – Нови градски гробишта – Хортикултурно и партерно уредување на аголот од улиците “Првомајска” и “Моша Пијаде”

Започнато е хортикултурно и партерно уредување на јавна површина во Валандово

Започнато е хортикултурно и партерно уредување на јавната површина, која се наоѓа на аголот од улиците булевар “Првомајска” и ул. “Моша Пијаде” во Валандово. Уредувањето, опфаќа санирање на дел од тротоарот, поставување автобуска постројка, паноа со апстрактни фотографии, клупи за Прочитај повеќе

Продолжен јавниот оглас до евидентираните невработени лица за вклучување во Програмата Општинско - корисна работа

Врз основа на Договорот за соработка помеѓу Агенцијата за вработување на РМ (АВРМ), Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП)  и Општина Валандово, Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2018 Прочитај повеќе

Започнаа припремните градежни активности за реконструкцијата на дел од булевар на улица "Првомајска" Валандово

Од денес (06.08.2018 г.) започнаа припремните градежни активности за реализација на проектот за реконструкцијата на дел од булевар на улица “Првомајска” Валандово. Целта на овој проект е санирање на оштетениот дел од булеварот како и овозможување на поголема безбедност за Прочитај повеќе

Јавен оглас до евидентирани невработени лица за вклучување во Програмата Општинско - корисна работа

Врз основа на Договорот за соработка помеѓу Агенцијата за вработување на РМ (АВРМ), Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП)  и Општина Валандово, Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2018 Прочитај повеќе

Заврши асфалтирањето и бетонирањето на деветте градски улици и сокаци

  Заврши асфалтирањето и бетонирањето на деветте градски улици и сокаци, опфатени во “Годишната програма за изградба, реконструкција и одржување на локални патишта и улици“. За реализирањето на овој дел од “Годишната програма за изградба, реконструкција и одржување на локални Прочитај повеќе

ЗАПИСНИК од 12-татa редовна седница на Советот на Општина

ЗАПИСНИК од 12-татa  редовна седница на Советот на Општина одржана на 22.06.2018 година                 Седницата се одржа во салата за седници на Советот на Општина Валандово со почеток во 19.00 часот. Седницата беше водена од страна на Претседателот на Прочитај повеќе

Соопштение

Денес (26.07.2018 год.), поради зачестените алармирања од граѓаните од с. Грчиште, за последици од врнежите на град, на ден 23.07.2018 г. (понеделник), општинската администрација до граѓаните на населеното место Грчиште, достави формулари за барања за проценка на штета од елементарни Прочитај повеќе

Се одржа работна конференција на "Лoкалниот совет за превенција"

Денес (24.07.2018 г.) во просториите на општина Валандово, се одржа работна конференција на “Лoкалниот совет за превенција”. На конференцијата свое обраќање имаа градоначалникот на општина Валандово, Перо Костадинов, началникот на СВР – Струмица, Танчо Пројковски и началникот на отсекот превенција, Прочитај повеќе

Започна пријавувањето за учество во "Трката на мирот" организирана од општина Валандово

Започнувајки од денес (23.07.2018 г.), па се до 25.08.2018г., трае пријавувањето за учество во “Трката на мирот” организирана од општина Валандово. Пријавувањето се врши со пополнување на апликација за учество, со документ за идентификација, во просториите на општина Валандово.