Дванаесетта редовна седница на Советот на општина Валандово

Денес (22 Јуни 2018 година Петок) од 19:00 часот, ќе се одржи дванаесеттата редовна седница на Советот на општина Валандово. За работа на дванаесеттата седница е предложен следниот дневен ред: 1. Информација за состојбата со дивите депонии во Општина Валандово; Прочитај повеќе

Во општина Валандово е започната изградба на девет градски сокаци

Во општина Валандово е започната изградба на девет градски сокаци Деновиве, согласно “Годишната програма за изградба и реконструкција на локални патишта и улици” во општина Валандово се започна со изградба на деветте градски сокаци, како и санација на оштетените делови Прочитај повеќе

Започната е реализација на "Годишната програма за изградба и реконструкција на локални патишта и улици" во општина Валандово

Започната е реализација на “Годишната програма за изградба и реконструкција на локални патишта и улици” во општина Валандово Во програмата, предвидено е изградба на четири улици во населените места на општината, асфалтирање на девет градски сокаци, како и санација на Прочитај повеќе

Одржана прес конференција во "Клуб на пратеници" во Скопје, на тема: "Фолк Фест - 2018"

Одржана прес конференција во “Клуб на пратеници” во Скопје, на тема: “Фолк Фест – 2018” Денес (09.05.2018г.), од страна на Градоначалникот на општина Валандово, Перо Костадинов, Министерот за култура, Роберт Алаѓозовски, Советничката за култура во Владата на Р. Македонија, Цветанка Прочитај повеќе

Започната е изградбата на паркинг простор на улицата, "6-ти Ноември", покрај ООУ “Јосип Броз Тито“ Валандово

Започната е изградбата на паркинг простор на улицата, “6-ти Ноември”, покрај ООУ “Јосип Броз Тито“ Валандово    Целта на изградбата на овој паркинг е зголемување на безбедноста при транспортот на учениците до училиштето, како и подобрување на сообраќајната фрекфренцијата на Прочитај повеќе

Завршена е целосната реализација на проектот “Construction of systems for prevention and early warning of flood“, финансиран од ИПА програмата за прекугранична соработка помеѓу Р. Македонија и Р. Бугарија.

Завршена е целосната реализација на проектот “Construction of systems for prevention and early warning of flood“, финансиран од ИПА програмата за прекугранична соработка помеѓу Р. Македонија и Р. Бугаријa Во проектот како партнери се вклучени две општини во прекуграничниот регион, Прочитај повеќе

Прес конференција за годинешното издание на Фолк - Фест Валандово

Прес конференција за годинешното издание на Фолк – Фест Валандово  На 9 мај 2018 (среда) со почеток во 12 часот во Клубот на пратеници во Скопје, ќе се одржи прес – конференцијана која ќе се објават деталите за годинешното издание на Фолк – фест Валандово, кое ќе се Прочитај повеќе

Известување: Општина Валандово објави три јавни набавки

Општина Валандово објави три јавни набавки Почитувани, Ве известуваме дека општина Валандово распиша огласи со барање за прибирање на понуди на интернет страницата на ЕСЈН https://www.e-nabavki.gov.mk за изработка на следниве проекти: 1.Заловување и стручен третман на кучиња скитници и нерегистрирани Прочитај повеќе

Објавен оглас за тендер за реконструкција на дел од Булевар на улица "Првомајска" Валандово

Објавен оглас за тендер за реконструкција на дел од Булевар на улица “Првомајска” Валандово   Република Македонија Проект за подобрување на општинските услуги – МСИП ИПА инвестициски грантови MSIP-IPA-NCB-09-18   Овој Повик за Понуди ја следи Општата објава за набавки Прочитај повеќе