Одбележан е патрониот празник на градот Валандово

   На 12.07.2017 година (Среда), на месноста “Извор“ во Валандово традиционално беше одбележан патрониот празник на градот “Петровден“. Одбележувањето на празникот продолжи и во вечерните часови со одржување на VIII-от фестивал “ВаландовскиПетровденски музички средби 2017“ на кои учество земаа распеани Валандовчани, распеани Гевгеличани, распеани Богданчани, распеани Струмичани и распеани Велешани.

  

 

  

Линкови

Go to top