Регионален натпревар за хорови и оркестри

     На 10.05.2017 година (Среда), во ООУ “Ј.Б.Тито“ Валандово се одржа Регионален натпревар за хорови и оркестри кои спаѓаат во прва категорија. Во втора категорија настапија вокални солисти и инструментални солисти на кој учество земаа ученици од:

1. ООУ “Ј.Б.Тито“ Валандово
2. ООУ “Страшо Пинџур“ Јосифово
3. ООУ “Кочо Рацин“ Дојран
4. СОУ “Гоце Делчев“ Валандово
     Натпреварот го организираше Здружението на музичари на Р. Македонија, а координатор за Општина Валандово и Дојран е наставникот Раденко Костадинов. Настапот го ценеше стручно жири комисија, а најуспешните ученици продолжуваат на натпревар на државно ниво.

  

  

Линкови

Go to top