АТЛЕТСКИ КРОС 2017

На 28.04.2017 година во организација на општина Валандово на стадионот изграден од Агенцијата за Млади и Спорт се одржа општински атлетски крос 2017 година. На кросот учество зедоа учениците од средното општинско училиште “Гоце Делчев“ Валандово, од општинското основно училиште “Ј.Б.Тито“ Валандово и од општинското основно училиште “Страшо Пинџур“ Јосифово. Учениците се натпреваруваа во повеќе категории. Во сите категории за најдобрите тројца беа обезбедени медали и дипломи, а за училиштата чии натпреварувачи остварија најдобри резултати беа доделени пехари. Најдобри резултати остварија следните ученици:

-Категорија машки III и IV година на 1500 метри             

 • 1 место Серкан Ајрушев                                                                           
 • 2 место Серхат Реџепов                                                                        
 • 3 место Тодор Ѓоргиев 

-Категорија машки I и II година на 1200 метри      

 • 1 место Усеин Демиров                                                                          
 • 2 место Васе Стоилов                                                                   
 • 3 место Антонио Костадинов

-Категорија машки IX одделение на 1000 метри

 • 1 место Христијан Марковиќ                                                            
 • 2 место Џемал Мурадов                                                                         
 • 3 место Емре Алилов

-Категорија машки VII и VIII одделение на 800 метри

 • 1 место Бари Латиф                                                                         
 • 2 место Амет Ибраимов                                                                
 • 3 место Наско Карчев

-Категорија машки V и VI одделение на 600 метри

 • 1 место Џенг Идризов
 • 2 место Благоја Стојановски
 • 3 место Никола Аџиев

-Категорија машки III и IV одделение на 500 метри

 • 1 место Давид Арсов
 • 2 место Адријан Трајков
 • 3 место Стефан Трајков

-Категорија машки I и II одделение на 300 метри

 • 1 место Јован Митков
 • 2 место Мартин Удовалиев
 • 3 место Александар Аризанов

-Категорија женски I, II, III и IV година на 1200 метри

 • 1 место Ѓунал Селманова
 • 2 место Пепита Петрова
 • 3 место Адријана Ѓоргиева

-Категорија женски IX одделение на 800 метри

 • 1 место Драгана Ангелова
 • 2 место Верица Пејчиќ
 • 3 место Емине Далипова

-Категорија женски VII и VIII одделение на 600 метри

 • 1 место Санела Стојанова
 • 2 место Драгана Георгиевска
 • 3 место Милена Николова

-Категорија женски V и VI одделение на 500 метри

 • 1 место Катерина Петкова
 • 2 место Марина Јовановиќ
 • 3 место Марија Петрушевска

-Категорија женски III и IV одделение на 400 метри и

 • 1 место Ѓулсен Усеинова
 • 2 место Сијамен Келешова
 • 3 место Ивана Крстеска

-Категорија женски I и II одделение на 300 метри.

 • 1 место Мелек Мустафова
 • 2 место Софија Чилевска
 • 3 место Јелиз Ибраимова

  


  

Линкови

Go to top