Државно првенство во ракомет за средни училишта

     Од 30.03.2017 до 01.04.2017 година во спортската сала Филип II Македонски во Валандово се одржa Државното првенство за средни училишта за машки. Прво место на првенството освои ДУФК “Методи Митевски - Брицо“ од Скопје, второ место освои СОУ “Нико Нестор“ од Струга, додека трето место освои СОУ “Мирче Ацев“ од Прилеп. За најдобар играч на оваа првенство беше прогласен Марко Кизич од екипата на ДУФК “Методи Митевски - Брицо“ од Скопје.

  

Линкови

Go to top