Showlist data is not configured

СООПШТЕНИЕ ЗА БОГОВЈАЛЕНИЕ-ВОДИЦИ

СООПШТЕНИЕ 

 

Општина Валандово во соработка со свештените лица од црквата „Св.Димитриј“ Валандово, ќе oрганизира традиционално одбележување на големиот христијански празник “Богојавление-Водици“ со фрлање на светиот крст во водите на градскиот (мал) базент во Валандово на ден 19.01.2017 година (Четврток) со почеток во 12 часот.

За таа цел се повикуваат сите заинтересирани граѓани да присуствуваат на оваа манифестација и со својата масовност да го одбележиме овој голем ден за сите христијани.

Одбележан 6-ти Ноември денот на Општина Валандово

     Празникот на Општина Валандово 6 -ти Ноември беше одбележан со низа манифестации. Најпрво на 02.11.2016 година (Среда) во домот на културата од страна на Општинската Организација на Црвен Крст Валандово беше организирана крводарителска акција на која крв даруваа голем број на граѓани од цела општина.

  

     На 04.11.2016 година (Петок) со почеток во 09.00 часот на повеќенаменското игралиште при Средното Општинско Училиште “Гоце Делчев“ Валандово во чест на празникот на Општина Валандово беше одржан спортски ден на кој учествуваа учениците од училиштето кои се натпреваруваа во повеќе спортски дисциплини.

  

     Исто така на 04.11.2016 година (Петок) со почеток во 12.00 часот во Домот на културата во Валандово во организација на Општинската Организација на Црвен Крст Валандово беше организиран на свечен прием на првачиња од основните училишта од општината.

   

     На истиот ден со почеток во 19.00 часот во просториите на Домот на културата во Валандово  беше промовиран романот “Фејзбучарење“ од авторот Сузана Турунџиева.

    

     На 06.11.2016 година во организација на Планинарскиот клуб “Југ Валандово“ од Валандово беше организиран традиционалниот планинарски марш “По падините на Плавуш“ на кој што учество земаа планинарски друштва од сите градови на Р.Македонија.

            

 

      Во 11.00 часот беше положено свежо цвеќе на споменикот на паднатите борци на НОБ од страна на  политичките партии и од страна на претставници на Општина Валандово и Советот на Општина Валандово.

             

     На крајот беа доделени 6-то Ноемвриската награда во вид на плакета на Проф. Раденко Костадинов за постигнати резултати како раководител на мандолинскиот оркестар при ООУ “Страшо Пинџур“ Јосифово и беа доделени 6-то Ноемвриски признанија на КУД “Гоце Делчев“ за 70 годишно постоење, негување на традицијата и афирмирање на Општина Валандово, на мобилната екипа на ЈП Македонски шуми - подружница Саланџак Валандово за успешни активности за заштита и превенција од пожари и справување со шумските пожари и на Драмската секција при Домот на културата “25 -ти Мај“ Валандово за успешно презентирање и афирмирање на Општината во областа на драмската уметност. 

 

Црвен крст - Валандово

По повод одбележувањето на 18 - Октомври меѓународниот ден на борба против трговија со луѓе,на ден 18.10.2016 година [вторник\ ,Општинската организација на Црвен крст Валандово,организира тематска работилница посветена на оваа активност.
Работилницата ќе се одржи на ден 18.10.2016 година во просториите на Домот на културата,, 25 - ти Мај,,Валандово,со почеток од 12.30 часот.

Ф.К. ,,Валандово - Валандово

Фудбалскиот клуб Валандово помлади пионери и пионери ги одиграа редовните натпревари со Ф.К. New Stars од Скопје.

Страница 1 од 27

Линкови

Go to top